Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Şeref Ertaş'ın "Spor Hukuku", Fevzi Demir'in ise "Etkin Demokratik Hukuk Devleti" adlı kitapları yayınlandı.
 
Yaşar Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, spor meslek yüksekokulunda önceki yıllarda spor hukuku dersi veren Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Ertaş'ın, Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Pektaş ile birlikte "Spor Hukuku" adlı kitabının yayımlandığı belirtildi.
 
Açıklamada, spor hukuku, sporda profesyonellik, sporda disiplinin sağlanması, sporda 'şike' ve "teşvik primi" gibi konularını içeren kitabın Türkiye'de, spor hukuku üzerine yazılan en kapsamlı eserlerden biri olduğu kaydedildi.
 
Prof. Dr. Şeref Ertaş da kitabıyla ilgili yaptığı açıklamada, "şike" ve "teşvik priminin" iki ayrı kavram olduğunu, teşvik priminin suç olmaması gerektiğini belirtti. Futbol Disiplin Talimatı'nda teşvik primi hakkında düzenleme getirilmesinin ise tartışmaları kısmen ortadan kaldırdığını belirten Ertaş, şunları ifade etti:
 
"Yapılan düzenlemeyle getirilen yaptırımların da teşvik primi olayına karışan futbolcu ve kulüpler arasında herhangi bir ayrım yapılmadan uygulanması gerekir. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kulüplere dağıtılacak yayın hakkı gibi gelirlerin kulüplerin başarısına göre dağıtılması, sporcuların başka kulüplerin yardımına gerek kalmadan ekonomik açıdan güçlenmesini sağlar. Böylelikle teşvik primine ihtiyaç duymazlar."
 
-"Etkin demokratik hukuk devleti nasıl olur?"-

Öte yandan, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fevzi Demir de Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Zeynel Bakıcı ve İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Çınarlı ile birlikte "Etkin Demokratik Hukuk Devleti" adlı kitap yazdı.
 
Prof. Dr. Demir, kitabın, Türkiye'de son yıllarda sivil iktidarların toplumsal gelişmelerin gerisinde kalmayarak demokratikleşme yolunda Türkiye'nin önünü açma çabalarına destek amacıyla hazırlandığını vurguladı.
 
Demir, Türkiye'de 10 yılda 12 hükümet kurulduğunu, kaybedilmiş 90'lı yıllardaki koalisyon dönemine dönmemenin büyük önem taşıdığını ifade ederek,
 
"Anayasada yer alan 'yönetimde istikrar, temsilde adalet' ilkesine uygun bir hükümet sistemi modeli ile vatandaşları mahkeme koridorlarında sürünmekten kurtaracak bir hukuk reformu gerçekleştirmek, büyük önem taşıyor. Etkin demokratik hukuk devleti için Siyasi Partiler Kanunu ve seçim Kanununda da değişiklikler yapılmalı' dedi.
 


AA