Platini, "Futbola ihanet eden oyuncuları ve yöneticileri aramızda barındırmamalıyız" ifadelerini kullandı.


UEFA Başkanı Michel Platini, Euro 2012 öncesi ırkçı tacize uğramaları halinde sahayı terkedeceğini söyleyen oyunculara önemli uyarılarda bulundu. Irkçılık nedeniyle sahayı terkeden oyunculara sarı kart gösterileceğini söyleyen Platini, giderek büyük bir sorun haline gelen şike konusunda da önemli açıklamalar yaptı.

İtalya Milli Takımı'nın forveti Mario Balotelli, Euro 2012'de ırkçı tacize uğraması halinde maç oynanırken sahayı terkedeceğini söylemişti.

UEFA Başkanı Michel Platini, Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlediği basın toplantısında Balotelli örneğinden yola çıkarak, bu durumda nasıl bir yöntem izleyeceklerini anlattı.

Tribünlerden ırkçı tezahüratlar yükselmesi halinde hakeme maçı durdurma yetkisi verdiklerini hatırlatan Platini, hakemden bağımsız hareket ederek sahayı terkeden oyunculara sarı kart gösterileceğini ifade etti.

UEFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina ile basının karşısına çıkan Platini, "Hakem maçı durdurmak isterse, bunu yapma yetkisi var. Çünkü ırkçılığa asla taviz vermeyeceğiz. Umarım hakem maçı durdurmadan sahayı terketmeye kalmaz. Dediği gibi sahayı terkederse, bu bizim problemimiz değil, İtalya Milli Takımı'nın problemi olur. Zira bu durumda hakem kendisine sarı kart gösterecek. Hatta kartın rengi kırmızı bile olabilir" dedi.

UEFA Başkanı, İtalya'da patlak veren şike skandalı ile ilgili sorulara ise sıfır tolerans ilkelerini hatırlatarak karşılık verdi. Şike yaptığı belirlenen futbolcuların, bir daha asla sahaya ayak basmaması gerektiğini savunan Platini, "Irkçı düşünceler taşıyan taraftarları tamamen kontrol altına almamız mümkün değil. Ancak şike yapan oyuncuları aramızdan temizleyebiliriz. Futbola ihanet eden bu oyuncuları ve yöneticileri aramızda barındırmamalıyız. Bu oyuncuların bir daha futbol oynamalarına asla izin verilmemeli. Umarım İtalya da maç sonuçlarını değiştirmeye çalışan futbolcuları ömür boyu sahalardan men eder. Bununla birlikte sorunun temeline de inmemiz gerekiyor. Adı şikeye karışan oyuncuların büyük çoğunluğu küçük takımlarda oynuyor. Uzun süredir paraları ödenmeyen bu oyuncular, şike yapmaya daha yatkın oluyor" ifadelerini kullandı.



(Ntvspor)