Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında ifadesine başvurulmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldi. Emre buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Emre Belezoğlu savcıya verdiği ifadenin ardından serbest kaldı.

30 yaşındaki oyuncuya, Fenerbahçe'nin 6-0 kazandığı Ankaragücü maçı öncesinde rakip futbolcu Kağan Söylemezgiller'e maça asılmaması, kendisini Fenerbahçe'ye aldıracağı yönünde mesaj gönderdiği iddiasının sorulduğu öğrenildi.

EMRE BELÖZOĞLU: SÖYLEYECEK HİÇBİR ŞEY YOK

Emre Belözoğlu adliye çıkışında "Sabah emniyetteki ve adliyedeki savcılıktaki arkadaşlar bize çok iyi şekilde davrandılar. Bizi ağırladılar. Şu an itibariyle serbestiz. Bizim ifademize başvuruldu. Bundan sonra da söyleyecek bir şey yok. Artık süreci hep beraber takip edeceğiz. Benden de çok şey söylememi istemeyin. Zaten yeterince yorgunum, yeterince şeyleri de içerde söyledim. Burada bize çok yakın davranan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Belözoğlu kameraların bulunmadığı yerde ise basın mensuplarına, "Söyleyecek hiçbir şey yok. Görevimizi yaptık, dönüyoruz. Daha fazla üzmeyin bizi." diye konuştu.

Açıklamasının ardından Belözoğlu, aracına binerek adliyeden ayrıldı.

SİNAN ENGİN SERBEST BIRAKILDI

Futbol yorumcusu Sinan Engin, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında ifadesine başvurulmak üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine geldi.

Engin, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine avukatıyla birlikte Çırağan Caddesi üzerindeki kapıdan giriş yaptı.

Sinan Engin, savcıya verdiği ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

ENGİN: AZİZ AĞABEYLE KONUŞMALARIMIZI SORDULAR

Futbolda şike iddialarına ilişkin bilgisine başvurulan futbol yorumcusu Sinan Engin, ''Benim şike ve teşvikle ilgili hiçbir konuşmam yok'' dedi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Engin, savcının daveti üzerine adliyeye geldiğini söyledi.

Bazı şeyleri gizlilik olduğu için anlatmak istemediğini belirten Engin, ''Ancak genel olarak Aziz Başkan ile yapmış olduğumuz sohbetler. Yani benim şike ve teşvikle ilgili hiçbir konuşmama yok. Bunu zaten yarın ifadeler çıktığı zaman görebilirsiniz. Tamamıyla bilgime başvuruldu. Yaptığımız sohbetlerle ilgili'' dedi.

Fenerbahçe ile ilgili haber yaptırdığına ilişkin iddialar bulunduğu hatırlatılan Engin, ''Hepsini söyledik kendisi biliyor. Öyle bir şey yok'' diye konuştu.

''Şüpheli sıfatıyla mı çağrıldınız?'' diye sorulan Engin, ''Savcıya sorun'' dedi.

Engin, ''Sizinle ilgili ithamlara mı cevap verdiniz, yoksa başkalarıyla ilgili sizin konuşmalarınıza mı?'' şeklindeki soruya da şu karşılığı verdi:

''Aziz ağabeyle genel olarak konuştuğumuz şeyler. Yani arada bazı şeyler var ama şike ve teşvikle ilgili bir konuşmamız yok. Bazı şeylerde bilgime başvurdu, burada nedir, burada nedir, bazı fotoğraflar gösterdi, burada nedir, bu nedir diye. Sadece bu. Bunun dışında bazı şeyleri anlatmak istemiyorum ama savcı son derece beyefendi, çok iyi biri.''

Kendisiyle ilgili teknik takip yapılıp yapılmadığı da sorulan Engin, Aziz Yıldırım'ın telefonlarının dilenildiğini dolayısıyla kendisinin de Yıldırım ile yaptığı görüşmelerin dinlenildiğini kaydetti.

KAĞAN SÖYLEMEZGİLLER VE EKREM OKUMUŞ DA ADLİYEDEN AYRILDI

Ankaragücü Kulübü futbolcusu Kağan Söylemezgiller ile menajer Ekrem Okumuş'un İstanbul Emniyet Müdürlüğünde soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulduktan sonra İstanbul edliyesi'ne sevk edildi. Kağan Söylemezgiller ve Ekrem Okumuş savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Spor yazarı Tahir Kum'un da soruşturma kapsamında ifadesinin alındığı öğrenildi.


Zaman