Galatasaray, şampiyonluğu Kadıköy'de kutladı


Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, kutlamalarını Şükrü Saracoğlu Stadı'nın ortasında yaptı.

Golsüz sona eren derbinin bitiş düdüğüyle beraber sarı - kırmızılı futbolcular, saha içinde büyük sevinç yaşadı. Polis, Galatasaraylı futbolcular, saha ortasında çember içine aldı. Sarı - kırmızılı futbolcular, saha ortasında şampiyonluğun coşkusunu doyasıya yaşadı.

Taraftardan Fenerbahçeli futbolculara destek

Bu arada Fenerbaçeli taraftarlar, futbolcularına "Bu taraftar sizinle gurur duyuyor" tezahüratı yaparak destek oldu.



GALATASARAY ŞAMPİYON

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu 6. ve son hafta maçında Fenerbahçe ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Galatasaray, 2011-2012 sezonunu şampiyon tamamladı.

Ligde normal sezonu en yakın rakibi Fenerahçe'nin 9 puan önünde 77 puanla bitiren sarı-kırmızılı ekip, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'na sarı-lacivertlilerin 5 puan önünde başlarken, geride kalan 6 maç sonunda rakibinin 1 puan üstünde 48 puanla şampiyonluğa ulaştı.

Kadıköy'e 1 puan farkla önde gelen ''Cim Bom'', elindeki bu avantajı karşılaşma sonuna kadar koruyarak bu önemli deplasmandan istediğini aldı.

-Galatasaray, beraberliğe oynadı-

Fenerbahçe'ye karşı bu sezon 4. maçını oynayan Galatasaray, rakibine karşı en baskısız maçını çıkardı.

Süper Final'de sarı-lacivertli ekibe Türk Telekom Arena'da yenildiği maçta dahi çok sayıda gol fırsatını değerlendiremeyen ''Cim Bom'', son maçında rakip kaleye gitmekten çok kendi kalesini korumayı tercih etti.

Adeta beraberliğe oynayan sarı-kırmızılıların, maç içinde birçok kez de zaman kazanmaya yönelik hareketlerde bulunmaları dikkati çekti.

-Şampiyonluk sayısı eşitlendi-

Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray, şampiyonluk sayısını 18'e çıkardı.

Fenerbahçe ile şampiyonluk sayısını eşitleyen sarı-kırmızılılar, şampiyonluk hasretine de 3 sezonun ardından son vermeyi başardı.

-Elmander'e Süper Final yaramadı-

Galatasaraylı futbolcu Johan Elmander, Fenerbahçe karşısında sakatlanarak 27. dakikada oyundan çıkarken, Süper Final maçlarını beklentinin çok altında tamamlamış oldu.

Karşılaşmanın 15. dakikasında bir sakatlık yaşayan ve tedavisi sonrası oyuna dönmesine karşın sekerek koşan Elmander, daha sonra çıkmak için teknik heyete işaret yaptı.

Tekrar saha kenarına gelen oyuncu, ayak bileğine yapılan bandaj sonrası yeniden oyuna dahil olmasına karşın, devam edemedi. Kaleciyle karşı karşıya oldukça önemli bir gol fırsatını değerlendiremeyen Elmander, hemen ardından 27. dakikada maçtaki yerini Baros'a bırakmak zorunda kaldı.

Süper Final'e başlarken 12 golle takımının en golcü ismi olan ve 13 gollük kariyer rekorunu kırmaya doğru ilerleyen Elmander, bunu bir türlü başaramadı. Süper Final'deki 6 maçta da ilk 11'de sahaya çıkan oyuncu, hiç gol üretemezken, şampiyonun belirlendiği maçta ise sakatlık yaşayarak henüz 27. dakikada oyundan çıkmak durumunda kaldı.

Son golünü, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda Fenerbahçe'yle oynanan ve 2-2 biten karşılaşmada atan Elmander, bu mücadelenin ardından ligdeki Trabzonspor ve Orduspor maçlarında sakatlığı nedeniyle oynayamazken, sahaya çıktığı son 7 lig maçında ise skora katkı sağlayamadı.

-Ujfalusi kırmızı kart gördü-

Ujfalusi'nun kırmızı kart görmesi nedeniyle Galatasaray, maçın son bölümünü 10 kişi oynadı.

Fenerbahçe'de Dia'nın 65. dakikada kırmızı kart görmesinin ardından rakibine karşı sahada 1 kişi fazla mücadele eden sarı-kırmızılı ekip, 80. dakikada Ujfalusi'nin ikinci sarı kart sonrası kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla bu üstünlüğünü kaybetti.

-Süper Final raporu-

Galatasaray, Süper Final karşılaşmalarını 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgiyle tamamladı.

Sarı-kırmızılı ekibin Süper Final maçlarında aldığı sonuçlar şöyle oldu:

Beşiktaş-Galatasaray....: 0-2

Galatasaray-Fenerbahçe..: 1-2

Trabzonspor-Galatasaray.: 2-4

Galatasaray-Trabzonspor.: 0-0

Galatasaray-Beşiktaş....: 2-2

Fenerbahçe-Galatasaray..: 0-0


DERBİDE GOL SESİ ÇIKMADI

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında, lig şampiyonunun belirleneceği Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu 6. ve son hafta maçı 0-0 sona erdi. Fenerbahçe'de 67. dakikada Dia, Galatasaray'da ise 80. dakikada Ujfaluji'nin ikinci sarı karttan oyundan atılmasıyla 10 kişi kaldı. Fenerbahçe'de Yobo, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, ve Ziegler Galatasaray'da ise Melo, Emre Çolak ve Milan Baros sarı kart gördü.

Karşılaşmaya stadı dolduran taraftarının müthiş desteğiyle başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalardan itibaren rakip alanda baskı kurdu. Maçta ilk korneri henüz 3. dakikada atan sarı-lacivertlilerin, 8. dakikada Muslera degaj yapmaya hazırlanırken topu kapan Semih Şentürk'ün ayağından filelere giden top, gol değeri kazanmadı. Rakip kalede gol ararken, 26. dakikada kalesinde önemli bir gol tehlikesi yaşayan sarı-lacivertliler, daha sonra yeniden baskı kurarak, 28, 35 ve 36. dakikalarda bulduğu pozisyonlarda gole yaklaşmasına karşın, ilk yarıda aradığı golü bulamadı.

Fenerbahçe karşısında alacağı beraberlikle bile şampiyonluğunu ilan edecek olan Galatasaray, karşılaşmaya daha temkinli başladı. Rakibinin ilk dakikalardaki baskılı oyununa karşı savunmasında önemli pozisyon vermeyen sarı-kırmızılılar, 20. dakikadan itibaren oyunda dengeyi kurarak, Fenerbahçe kalesine gitmeye başladı. 26. dakikada Elmander ile önemli bir gol pozisyonundan yararlanamayan Galatasaray'da, 27. dakikada sakatlanan Elmander'in yerine Baros oyuna dahil oldu. Sarı-kırmızılılar, ilk yarıda kalan dakikalarda da rakibinin ataklarında gol izni vermedi ve devreyi 0-0 berabere tamamladı.

3. dakikada Emre Belözoğlu'nun sağdan kullandığı korner atışında, arka direkte topla buluşan Yobo kötü bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı auta attı.

7. dakikada Dia'nın sağdan yerden ortasında kale önünde Semih Şentürk'den önce Semih Kaya topu kornere attı.

8. dakikada Emre Belözoğlu'nun sağdan kullandığı korner atışında kaleci Muslera çıkarak topu aldı. Uruguaylı kaleci, degaj yapmak için topu elinden çıkarınca, topla kalecinin arasına giren Semih Şentürk, meşin yuvarlağı kaparak boş kaleye gönderdi. Ancak hakem Cüneyt Çakır bu pozisyonda golü geçerli saymadı.

26. dakikada Galatasaray, önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Bu dakikada Melo'nun pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Elmander'in ceza alanına girer girmez müsait durumda yaptığı vuruşta, top üstten az farkla auta çıktı.

27. dakikada kaleci Volkan Demirel'in kalesinden ileri çıktığını gören Engin Baytar'ın orta sahaya yakın bir bölgeden vuruşunda, top üstten auta gitti.

28. dakikada sağdan Orhan Şam'ın ortasında, Dia'nın üzerinden atladığı topla penaltı noktası üzerinde müsait durumda buluşan Cristian, meşin yuvarlağı kontrol edemeyince Melo topu uzaklaştırdı.

31. dakikada Stoch'ın ceza alanı dışından vuruşunda, top yandan auta çıktı.

34. dakikada sağdan Eboue'nin ortasında ceza alanı içinde Baros'un kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.

35. dakikada sağdan iki kişiyi çalımlayarak ceza alanına giren Dia'nın yerden ortasında, ön direkte topuğuyla vurmak isteyen Semih Şentürk ıskalayınca savunma topu kornere gönderdi.

36. dakikada Stoch'un soldan kullandığı korner atışında, arka direkte Orhan Şam'ın vuruşunda, kaleci Muslera direk dibinde ayak koyarak topu kornere attı.

Kalan dakikalarda önemli bir gol pozisyonu olmazken, ilk yarı 0-0 berabere tamamlandı.

61. dakikada Stoch'un kullandığı köşe atışında arka direkte Yobo kafayla içeriye doldurdu. Pozisyonu takip eden Semih'in kafa vuruşunu Muslera göğsüyle çeldi. Daha sonra araya giren savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

62. dakikada Stoch'un pasında ceza alanı içinde topla buluşan Selçuk'un dönerek yaptığı vuruş kaleci Muslera'da kaldı.

89. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Alex'in ortasında Bienvenu'nun kafa vuruşunu kaleci Muslera kontrol etti.

Kalan dakikalarda da gol olmayınca mücadele 0 - 0 berabere sona erdi. Bu sonuçla Galatasaray, sezonu şampiyon tamamladı.

Stat: Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Fenerbahçe: Volkan 5, Orhan Şam 5 (Dk. 88 Mehmet Topuz ?), Bekir 5, Yobo 6, Ziegler 5, Dia 4, Selçuk 5, Emre 5, Baroni 5 (Dk. 75 Alex ?), Stoch 6, Semih 5 (Dk. 75 Bienvenu ?)

Galatasaray: Muslera 6, Eboue 6, Semih Kaya 5, Ujfalusi 5, Hakan Balta 5, Engin 6, Selçuk 6, Melo 6, Riera 5, Necati 5 (Dk. 63 Aydın 4), Elmander ? (Dk. 26 Milan Baros 5)

Kırmızı Kartlar: Dk. 65 Dia (Fenerbahçe), Dk. 80 Ujfalusi (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 68 Yobo, Dk. 70 Selçuk Şahin, Dk. 75 Emre Belözoğlu, Dk. 82 Volkan Demirel, Dk. 88 Ziegler (Fenerbahçe), Dk. 68 Melo, Dk. 68 Emre Çolak, Dk. 82 Milan Baros (Galatasaray)