Gaye Gurur Günal yaptığı açıklamada, bu kararın aslında kadın ve çocukları maç seyretmeye özendirmek, bu alışkanlığı onlara kazandırarak, kaliteli futbol seyircisi potansiyelini oluşturmak amacıyla alınmış bir karar olduğunu belirterek, ''Burada kadın-erkek ayrımı yapılmıştır, pozitif bir ayrımcılık olduğu kanaatindeyim'' dedi.

Bu kararın eşitlik ilkesine aykırı bir durum yaratmadığına dikkat çeken Avukat Günal, şöyle konuştu:
''Burada kadın-erkek ayrımı gözetmek doğru olmaz. Alınan bu kararla yüzde 90'ı erkeklerden, yüzde 10 kadınlardan oluşan futbol seyirci potansiyelinde, kadınların çıkardığı olaylar yüzde 10'luk kesime tekabül ediyor. Bu istatistikten yola çıkarak, pozitif bir ayrımcılıkla kadınların ve çocukların maçlarda olay çıkarmayacağı kanaatine varılıyor. Ben de bir kadın olarak, kadınların olduğu bir ortamda erkekler hem küfür, hem şiddet yönünden kendilerine daha çok çeki düzen vermek zorunda kalacaklarını düşünüyorum. Bunun için de bu kararda bir ayrımcılığın söz konusu olduğu kanaatinde değilim.''

-''KADININ OLDUĞU MAÇTA DA OLAY ÇIKAR''-
Avukat Gaye Gurur Günal, kadınların olduğu maçlarda da olay çıkabileceğini ifade ederek, ''Futbol Federasyonu bu değişikliği hem statlar boş kalmasın hem de kadın ve çocuklar da maç seyretmeye yönlendirilsin diye yapıyor. Ancak aksi olursa, yani kadınlar şiddet uygular ve olay çıkarırsa, tabi ki Federasyon zor durumda kalır. Çünkü Federasyonun öngörüsündeki tezi yanlış olacağı için güç duruma düşer. Bu durumda Federasyon'un, kadınların uyguladığı şiddeti ve olayları kapsam dışında bırakması gerekir ya da cezayı erkekler için seyircisiz, kadınlar için seyircisiz olarak ayırması gerekir. Yani kadınların şiddet kapsamı dışında bırakılması gerekir. Diğer durumda bu kararı almaya dayanak tuttuğu gerekçe geçersiz olacaktır. Bu sefer de erkekler 'bakın görüyor musunuz kadınlarda şiddet uyguluyor' şeklinde konuşacaklar'' şeklinde konuştu.


ajansspor