Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş’de 2005-2007 yılları arasında muhasebe kayıtlarında usulsüzlük yapıldığı iddiası ile Vergi Usul Kanunu’na muhalefet suçundan haklarında dava açılan kulübün eski yöneticileri mahkemede ifade verdi. İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın 2. duruşmasına sanıklar Yıldırım Demirören, kulübün eski yöneticileri Murat Aksu, Kıvanç Oktay ile Ertuğrul Kumcuoğlu katıldı.
 
Yıldırım Demirören, suçlamaları kabul etmedi. Amatör olarak bu işlerle ilgilendiklerini ifade eden Demirören, “Çoğu zaman da cebimizden para veriyoruz. Hatadan kaynaklanan yanlışlık yapılmış olabilir. Bu konu tespit edildiğinde de gerekli ödemeler yapılmıştır.” dedi.

Murat Aksu da siyah-beyazlı kulüpte hukuk işleri konusunda görev aldığını, muhasebe kayıtlarıyla ilgili bilgisi olmadığını söyledi. Beşiktaş’ın halka açık bir şirket olduğunu ifade eden Aksu, kasten yapılmış bir usulsüzlük olduğunu düşünmediğini belirtti.

Ertuğrul Kumcuoğlu ise, Cumhuriyet savcısının ifadeye çağırması üzerine kendisinin bu suçlamadan haberi olduğunu savundu. Kumcuoğlu, muhasebe kayıtlarında hata olabileceğini ancak kasıtla işlenmiş bir suçun mümkün olmadığını söyledi.

Kıvanç Oktay da, Beşiktaş’ta gönüllülük esasına göre görev alındığını, kulübün halka açık bir şirket olduğunu söyledi. Oktay, hataları fark etmesinin mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

Duruşma eksiklerin tamamlanması, bilirkişiden rapor alınması için ertelendi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin 2005-2007 yılları arasında 51 faturaya ilişkin kayıtlarda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 9 sanık hakkında dava açılmıştı.



Cihan