Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan sarı - kırmızılı kulübün eski başkanı Adnan Polat, yasayı kulüplerin tribün terörürden kurtulması için ivedilikle çıkarılmasını kendilerinin istediğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini uyarmasına rağmen ısrar ettiklerini belirtti.

Polat, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi yasasının hazırlanmasında kendisinin de Kulüpler Birliği Vakfı üyesi olarak bulunduğunu belirterek, ''Biz özellikle de 4 büyük kulübün başkan ya da yöneticileri olarak yasayla ilgili bir taslak hazırladık. Bu taslakta yöneticiler için 1 - 3 yıl arasında değişen hapis cezası maddesi ve bu cezanın paraya çevrilme hükmü de vardı. Biz daha çok tribün terörü ve taraftarlar arasındaki şiddete yönelik maddeler üzerinde durduk. Çünkü bizim de istemediğimiz tribün olayları nedeniyle kulüplerimiz çok ağır para cezaları ödüyordu. Daha çok bunun önlenmesine yönelik bir yasa taslağı idi.'' dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN UYARMIŞTI

Başkan Polat, yasa taslağının Kulüpler Birliği Vakfı'nın öngörüsünde hukukçulara hazırlatıldığının da altını çizerek, ''Biz özellikle de 4 büyük kulübün başkan ve yöneticileri olarak üzerinde çalışılan yasa taslağını tekrar tekrar gözden geçirdik. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la ben tribün terörü ve kulüplerine zarar veren taraftarlar için bu yasanın üzerinde durduk.'' diyerek şöyle konuştu:

''Biz taslakta şike ve teşvik konusunda da yönetici düzeyinde olursa 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası maddesini koydurduk. Hatta maddede bu cezanın paraya çevrilmesi ve Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun de yöneticiyi ömür boyu men etme yetkisi de vardı. Fakat bizim verdiğimiz taslakta olmayan bazı maddelerin de olduğunu yasa tasarısı onaylandıktan ve kanunlaştıktan sonra duyduk. Bu değişiklikleri kim yaptı, taslak Futbol Federasyonu'nda nasıl bir değişime uğradı bunu bilmiyoruz.

Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın birlikte yaptığı görüşmede Başbakan Erdoğan bizi uyararak, 'Çok ağır bir yasa, yeniden gözden geçirin, üzerinde çalışın. Önümüzde genel seçim var, bu kanunu yeni yasama dönemine bırakalım.' dedi. Biz tabii taslağın içerisindeki değişiklikleri bilmediğimiz ve taraftarlarımızın çıkardığı olaylar nedeniyle kulüpler olarak büyük maddi zararlar gördüğümüz için yasanın hemen çıkarılmasını istedik. Yasanın bu şekle döndürüldüğünü de yasa tasarının kanunlaşmasından sonra öğrendik.''

Polat, artık yönetici olmadığı için kafasının daha rahat olduğunu, değiştirilen ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulan yasanın yeni haliyle de hiç ilgilenmediğini sözlerine ekledi.