Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Avdan Köyü'nde tarlasına girmek isterken mermer ocağı görevlileriyle tartışan ve bu kişileri darp ettiği belirtilen Hatice Kocalar'ın yargılandığı davada ilk duruşma bugün Tavas Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

HATİCE TEYZE'YE BÜYÜK DESTEK 

Duruşmaya belediye başkan adayları Nazif Manav, Yağmur Yalçın ve Kadir Tatik de katıldı. Avdan köylülerinin yanı sıra çeşitli STK temsilcileri ve çevre örgütlerinin de katıldığı duruşmaya ilgi büyük oldu.

"BEŞ KİŞİYE KARŞI TEK BAŞIMAYDIM"

Duruşmada ifade veren Kocalar "İki kamyon geldi. Kepçe geldi. Tarlayı kazmak istediler, karşı çıktım. Kendilerine şirketin yetkililerinin gelmesini söyledim. İki mühendis geldi. Toplam beş kişi oldular. Ben tek başımaydım. 5 kişiye nasıl vururum? Vurmadım, aramızda münakaşa oldu. Elimde sopa yoktu. Hakkımdaki iddiaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

"FİZİKSEL OLARAK MÜMKÜN DEĞİL"

Tanık ifadesi veren Hatice Kocalar'ın eşi Bekir Kocalar, olaydan sonra tesadüfen tarlaya geldiğini ve eşinin kimseye vurmadığını ifade etti.

Hatice Kocalar'ın avukatı Ozan Orpak da Hatice teyzenin kilosunu ve yaşını söyleyerek fiziksel olarak böyle bir durumun gerçekleşmesi ve beş kişiye karşı gelip darp etmesinin mümkün olmadığını dile getirdi. Aynı zamanda söz konusu olayın geçtiği tarla ile ilgili Danıştay'ın iptal kararı olduğunu da ekledi.

SİLAH SAYILAN SOPA ORTADA YOK

Avukat Orpak, Hatice Kocalar'ın mühendisleri darp ettiği söylenen ve olayda silah sayılan sopanın adli emanete alınmadığını ve bunun hukuka aykırı bir işlem olduğunu beyan etti. Kocalar'ın diğer avukatı Ali Kabal da, olaya ait somut delillerin olmadığını ve yalnızca sağlık raporu bulunduğunu belirterek müvekkilinin beraatini talep etti.

"TOPRAĞIMA DOKUNMA SUÇLULARI YARGILA"

Hatice Kocalar'ın 5 yıla kadar hapis cezası alması yönünde mütalaa veren savcı, ardından duruşma salonuna polis getirilmesini talep etti.

Ayrıca şikayetçi olan mühendislerin yan müştekilerin dinlenilmesine dair talebi mahkeme tarafından reddedildi. Mahkeme, duruşmayı 28 Mayıs 2024'e erteledi.

Duruşma sonrası davayı takip edenlerler "Toprağıma dokunma, suçluları yargıla" sloganları atarak Kocalar'ın yanında olduklarını ve da davayı takip edeceklerini söyledi. (Yaşar Anter / Sözcü)