Son günlerde eski iPhone'ların kasıtlı olarak yavaşlatılmasıyla ilgili gelişme teknoloji gündemine damga vurdu. Sonunda Cupertino merkezli şirket konuyla ilgili resmi açıklama yapmıştı. Apple'ın açıklamasına ve detaylara ilgili haberimizden ulaşabilirsiniz. Bu konu Apple'ın başını daha ağırtacak gibi görünüyor.

KONU YARGIYA TAŞINDI
TMZ'nin haberine göre Stefan Bogdanovich ve Dakota Speas, eski iPhone'ların bilerek yavaşlatılmasından dolayı California Merkez Bölge Mahkemesi'nde Apple hakkında dava açtı. Apple, yeni iPhone'ları piyasaya sürdüğünde eski iPhone modellerini kasıtlı olarak yavaşlatıp, bunu düzgün şekilde ifşa etmemekle ve sözleşmeyi ihmal etmekle suçlanıyor.

Dava dosyasına göre Bogdanovich ve Speas, iPhone 7 ve daha eski iPhone modellerine sahipler ve yeni iPhone'lar çıktığı zaman "Eski modellerin yavaşladığını" fark ettiler. İkili, Apple'ın cihazlarını yavaşlatmasına izin vermediklerini ve "iPhone'larının normalden daha yavaş olup olmamasını" seçmediklerini söylüyor

İddia makamı Apple'ın neden açıklama yapmaktan kaçındığını belirtirken, olayın yeni iPhone'ların piyasaya sürülmesiyle bağlantılı olduğunu öne sürüyor ve tazminat talep ediyor.

Sabah