Microsoft’un hukuk camiasına yazılım üreten tek partneri olan Köprü Bilişim tarafından geliştirilen T-HOS Hukuk Otomasyon Sistemi piyasaya sunuldu.

Daha önceki uygulamaların aksine bu yeni sistem, bir hukuk firmasını sadece dava ve icra takibi yapan bir büro olarak değil aynı zamanda kar etmesi ve büyümesi gereken bir işletme olarak görüyor. T-HOS öncelikli olarak, mevcut hukuk programlarıyla karşılanamayan performans, verimlilik ve karlılık oranlarını artırmaya, gider ve maliyetleri azaltmaya yönelik ihtiyaçları karşılamayı hedefliyor. Bu amaçla sistemin içinde dava, icra ve benzeri temel modüllerin yanı sıra büroların tüm iletişim ve yönetim ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik; Görev Yönetimi, Ajanda, Hatırlatıcılar, Raporlar, Doküman Yönetimi, T-HOS Messenger gibi hepsi birbiriyle entegre özel yazılım modülleri yer alıyor.

T-HOS Hukuk Otomasyon Sistemi’ni daha önceki uygulamalardan ayıran en büyük özelliklerden bir tanesi paket olarak değil de bir platform olarak müşterilere sunulması. Yani müşteriye sınırları olan bir ürün değil sınırları müşteriler tarafından belirlenen bir ürün sunuluyor. T-HOS Hukuk Otomasyon Sistemi müşterinin kendisine özel iş süreçlerine göre uyarlanabilen tek hukuk otomasyon sistemi olma özelliğine de sahip.

'T-HOS, 10 kişilik bir hukuk bürosuna yılda 36 bin TL kazandırıyor'

Hukuk camiasına 'karlılık odaklı' bakış açısıyla yazılım üreten ilk firma olduklarını söyleyen Köprü Bilişim Genel Müdürü Ahmet Mert, T-HOS Hukuk Otomasyon Sistemi’nin hukuk camiasına 'otomasyon' kavramını kazandıran ilk yazılım ürünü olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“İlk defa hukuk camiasına yazılım üreten bir yazılım firmasının, bir hukuk bürosunu sadece dava ve icra takibi yapan bir büro olarak değil aynı zamanda bir işletme olduğunu görerek bu perspektifle yazılım ürettiğini görmektesiniz. Çünkü bir hukuk bürosu aynı zamanda bir işletme ve bir ticarethanedir. Reel sektörde olduğu gibi bir hukuk bürosunun da kar etmesi ve büyüyebilmesi için minimum maliyetle maksimum verimlilikte çalışması, çalışanlarından maksimum düzeyde performans alması ve boşa harcanan zamanlarını yeni müşteriler (müvekkiller) edinip karlılığını ve gelirini arttırarak büyümeye ayırması gerekmektedir.

Araştırmalar, çalışanların toplam çalışma saatlerinin %20’sini belge yönetimi için harcandığını gösteriyor. Ortalama bir çalışanın yılda 18.000 TL'lik bir maaş aldığını varsayarsak,  yılda 3.600 TL, 10 kişilik bir şirkette ise 36.000 TL boşa gidiyor. T-HOS işte bu zaman, performans ve verimlilik kaybını önleyerek gereksiz maliyetleri yok etmeyi ve karlılığı artırmayı sağlıyor.”

Yöneticiler tüm bilgileri aynı şekilde ve gerçek zamanlı olarak görebiliyor

Microsoft’un en son yazılım teknolojisi olan Microsoft .Net (C#) ve MS SQL SERVER teknolojileriyle geliştirilen T-HOS Hukuk Otomasyon Sistemi, WCF – WPF ve SOA  mimarisi sayesinde Windows 7 tarzı, sade, basit  ve kullanıcı dostu arayüzlere sahip olup başka yazılımlarla da kolayca entegre olabiliyor. Uzaktan erişim özelliği sayesinde internetin olduğu her yerden ofisinizdeymiş gibi çalışma imkanı sağlayan yazılım, Messenger özelliği sayesinde ofis içi iletişimi güçlendirmenin yanı sıra personelle ofis dışı iletişim maliyetlerini de minimuma indiriyor. Hepsi kendi aralarında entegre olan modüller sayesinde, bir veri bir kere girildikten sonra ihtiyaç duyulan her noktada kullanılabiliyor. Bu sayede sistemi kullanan tüm süreç ve çalışanlar, karar verme mekanizmasındaki yöneticiler bilgileri aynı biçimde, gerçek zamanlı olarak görme şansına kavuşuyor.

Aranan evrak ve bilgilere saniyeler içinde ulaşılabiliyor

Yönetim Modülü sayesinde hiç kimseye ihtiyaç duyulmadan istenildiği gibi optimize edilebilen ve yönetilebilen T-HOS Hukuk Otomasyon Sistemi, bu sayede en ufak bir değişiklik ihtiyacında yazılım üreticisine bağımlılığı ortadan kaldırıp, kendi ihtiyaçlarını kolayca karşılayabilme imkanı sağlayarak firmalara, zaman ve maddi anlamda tasarruf imkanı sağlıyor. Ayrıca sistem içinde yer alan Dijital Doküman Yönetim Modülü sayesinde fiziksel bir dava ve icra dosyasındaki tüm evrakları taratıp dijital ortama taşıyarak, ilgili dava ve icra dosyasına ait bir evraka fiziksel olarak klasörü aramak zorunda kalmadan saniyeler içinde ulaşılabiliyor.

T-HOS Hukuk Otomasyon Sistemi 11 modülden oluşuyor:

• Dava Modülü
• İcra Modülü
• Danışmanlık Modülü
• Müvekkil Modülü
• İş – Görev Yönetimi ve Hatırlatıcılar Modülü
• Ajanda Modülü
• Kasa Modülü
• Doküman Yönetim Modülü
• Raporlar
• Yönetim Modülü
• T-HOS Messenger