Twitter'da kronolojik sıralamayı nasıl geri getirebilirsiniz?
Hafta başından itibaren kullanıcılar Twitter hesaplarını açtıklarında son atılan tweeti değil, Twitter'ın geliştirdiği algoritma tarafından belirlenen 'en iyi tweetleri' görüyor.

Twitter'ın ana sayfasındaki destek sayfasına da bu sabah şu cümlenin eklendiği görüldü:

"En çok ilginizi çekecek mesajlar, zaman tünelinizin tepesinde yer alacak. Mesajları en çok etkileşimde bulunduğunuz, beğendiğiniz ya da retweet ettiğiniz Twitter hesapları üzerinden belirliyoruz."

Ancak uygulamadan herkes memnun değil.

Uygulamaya tepki gösterenler 'Huzur içinde yat Twitter' anlamına gelen#RIPTwitter etiketini kullanıyor ve yeni uygulamanın Twitter'ın kuruluş felsefesine ihanet ettiğini düşünüyor.

Ancak Twitter uygulamadan memnun olmayanlar için kronolojik sıralamaya geri dönme seçeneğini de açık tuttu.
Twitter'ı eski haline geri döndürmek için yapmanız gerekenler ise şöyle:

Masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlar:
  • Twitter.com hesabınıza girin ve ayarlar bölümüne girin.
  • İçerik (Content) başlığı altında Zaman Tüneli (Timeline) seçeneğini bulun
  • 'En iyi tweeti önce göster' seçeneğini kaldırın
iOS işletim sistemi:
  • Twitter uygulamasında ayarlar ikonunu tıklayın
  • Hangi hesabın ayarlarını değiştirmek istediğinizi seçin
  • Zaman tüneli (Timeline) seçeneği altında Zaman Tünelini kişiselleştir (Timeline personalization) seçeneğine tıklayın
  • 'En iyi tweeti önce göster' seçeneğini kaldırın
Android işletim sistemi
  • Seçenekler ikonuna tıklayın (Alt alta üç nokta)
  • Ayarları seçin
  • Zaman Tüneli'ne (Timeline) tıklayın
  • 'En iyi tweeti önce göster' seçeneğini kaldırın

BBC Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.