İSTANBUL- Acar Patent’in konuyla ilgili açıklamasında, 13 Şubat 2012 tarihinde yaptığı itirazın sonuçlanmasını bekleyen Google 'un, “zafere” çok yakın gözüktüğü bildirildi. Marka ve patent firması Acar Patent aracılığı ile TPE'ye başvuruda bulunan Google , tescilli markası Youtube'a benzerliğinden dolayı “youthtube” markasına itirazda bulundu. 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Haberleşme, radyo- tv ve yayın hizmetleri, pazarlama, reklam, mağazacılık, danışmanlık, eğitim, organizasyon, eğlence ve yayıncılık sınıflarında marka başvurusu yapılan benzer marka 'youthtube' uzmanlar tarafından özel marka izleme programları ile kolayca tespit edilerek itiraz sürecine dahil edildi. Türk Patent Enstitüsü tarafından bildirilen itiraza yanıt vermeyen 'youthtube' markasının akıbetinin yakın zamanda belli olması bekleniyor.” 

Acar Patent Genel Koordinatörü Rüştü Gümüş konuya ilişkin yaptığı açıklamada, dünyanın önde gelen firmalarının markalarını korumak için marka bilinirliklerinden faydalanmak isteyen kötü niyetli şahıslara karşıda uzman kişiler tarafından gerçekleştirilen uluslararası marka izleme hizmetinden faydalandıklarını fakat Türk markalarının bu konuda duyarsız kalıp taklitlerini engelleme konusunda yetersiz kalarak para ve itibar kaybına uğradıklarını belirtti. (aa)