Hayatını kaybeden Yargıtay 9. Hukuk Dairesi üyesi Şahin Çil’in ailesi ve yakınları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Yargıtay Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Eyup Yeşil, Yargıtay Birinci Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Rıdvan Gündoğdu, Yargıtay Genel Sekreteri Fevzi Yıldırım ve Yargıtay Daire Başkanları, üyeleri, tetkik hâkimleri, Cumhuriyet savcıları ile Yargıtay personelinin katıldığı törende, saygı duruşunda bulunuldu.

Çil’in öz geçmişinin okunmasının ardından, konuşma yapan Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca; “Merhum Şahin Çil’in kıymetli dostları, bugün arkadaşımız, Yargıtay üyemiz merhum Şahin Çil’in vefatı nedeniyle bir aradayız. Kederli ailesine, yakınlarına, sevenlerine, meslektaşlarımıza ve dostlarımıza başsağlığı diliyorum. Değerli hukukçu; güzel bir insandı, iyi bir dosttu, iyi bir hukukçuydu. Yargıya, Yargıtayımıza ve Türk hukukuna unutulmaz hizmetleri oldu. Kitaplarıyla, makaleleriyle, katıldığı sempozyumlarda sunduğu tebliğlerle silinmez bir iz bıraktı. Rabbim mekanını cennet etsin. Yargıtayımızın başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin.” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen törenin ardından Çil’in cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı Ahmet Efendi Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.