Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi eski Başkanı Ömer Uğur Gençcan, Yargıtay Üyesi Şahin Çil'in vefat haberini sosyal medya hasabından duyurdu.

İş hukuku alanında yayımlanan çok sayıda makalesi bulunan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Üyesi Şahin Çil, 57 yaşında, evli ve iki çocuk babasıydı.

Gençcan'ın paylaşımı şöyle; 

"Hukuk dünyası “BÜYÜK BİR YILDIZINI” kaybetti!....

Mümtaz hukukçu, güzel insan

Yargıtay Üyesi Şahin Çil’e Allahtan rahmet, yakınlarına/sevenlerine/okurlarına sabır diliyorum...

Acımız tarif edilemez...

Türk Hukukuna yaptığın unutulmaz katkıların/beyefendiliğin/nezaketin/mütevaziliğin ile kalbimizde her zaman yaşayacaksın Şahin kardeşim...

Melekler yoldaşın, Mekanın CENNET olsun!.."

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından, "Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Üyesi Şahin Çil'in vefatını teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Vefat eden Yargıtay üyemize Allah'tan rahmet, ailesine ve yargı camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum." paylaşımında bulundu.

Hakimler Savcılar Kurulu Birinci Daire Başkanı Halil Koç, X hesabından paylaştığı taziye mesajında; "Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Üyesi, Şahin Çil’in tedavi görmekte iken vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Vefat eden meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yargı camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah rahmet eylesin…" ifadelerini kullandı.

Türkiye Barolar Birliğinden yapılan yazılı açıklamada da "Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi çalışmalarına da büyük katkıları bulunan iş hukukunun duayenlerinden Yargıtay Üyesi Şahin Çil'in vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet; kederli ailesine, sevdiklerine ve yargı camiasına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz." denildi.