Olay, saat 03.30 sıralarında Yenigün Mahallesi'nde meydana geldi. İki kız babası emekli Enver Ö., eşi 59 yaşındaki Mekkiye Ö. ile belirlenemeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Enver Ö. ruhsatlı tabancasıyla eşinin kalbine ateş etti. Enver Ö., tabanca sesini duyarak odaya giren kızları 35 yaşındaki Nesrin ve Duygu Ö.'nün başına ateş etti. Bu sırada olanları gören Enver Ö.'nün torunu evden kaçarak alt kattaki komşularına sığındı.

Enver Ö. ise, başına dayadığı tabancayı ateşleyerek intihar girişiminde bulundu. Bina sakinleri durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine sevk edilen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Mekkiye Ö., Nesrin Ö. ve Duygu Ö.’nün öldüğünü belirledi. Ağır yaralanan Enver Ö. ise ambulansla Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Enver Ö.'nün hayati tehlikesinin bulunduğu açıklandı.

Mekkiye Ö., Nesrin Ö. ve Duygu Ö.’nün cesedi savcının yaptığı incelemen ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. 

KAÇARAK KURTULDU

Gözleri önünde dedesinin, anne anesini, anne ve teyzesinin öldürüldüğünü gören, kaçarak alt kattaki komşularına sığınan 11 yaşındaki Ayça A., Cinayet Büro ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürdü. Şoke olan Ayça A.'nın eşinden bir süre önce boşanan Nesrin Ö.'nün kızı olduğu belirtildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.