İSTANBUL/ANKARA - 1. Ordu Komutanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bir süredir GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde tedavi gören Saltık, kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.
Öte yandan 12 Eylül askeri darbesinin sorumluları hakkındaki soruşturma için görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı Murat Demir’in, soruşturmayı yıl sonuna kadar tamamlamayı amaçladığı öğrenildi. Savcı Demir, soruşturmaya başlamasıyla birlikte ilk olarak özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nden, ‘Balyoz Darbe Planı’ soruşturması kapsamında ele geçirilen ve 12 Eylül askeri darbesinin uygulanmasında temel alınan ‘Bayrak Harekat Planı’ ile 12 Eylül’e ilişkin diğer belgelerin asıllarını veya onaylı suretlerini istemişti.

Savcıya 12 Eylül mektubu
Talebini yazılı olarak başsavcıvekilliğine ileten Demir’in, aynı konuyla ilgili, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen’le telefon görüşmesi de yaptığı öğrenildi. Soruşturmada sanık sayısının çok fazla olma ihtimaline karşı öncelikli olarak Milli Güvenlik Konseyi’nin yaşayan üyeleri hakkında soruşturma yapılıp iddianamenin hazırlanabileceği belirtildi. O dönemde görev yapan bürokratlara ilişkin olarak ise soruşturmanın daha sonra yapılabileceği kaydedildi.
Bu arada, Kenan Evren’i Koruyanları İzleme Komitesi (KEKİK) üyeleri, Savcı Murat Demir’e mektup yolladı. Aralarında eski savcı Sacit Kayasu, Lale Mansur ve Ufuk Uras’ın da bulunduğu KEKİK üyeleri, 12 Eylülcüler için yargılama sürecinin bir an önce başlatılmasını istedi. Mansur, yargı sürecinin takipçisi olduklarını vurguladı. {RADİKAL}