KONYA'da Tepeköy İlköğretim Okulu'nda ücretli öğretmenlik yapan sınıf öğretmeni 36 yaşındaki Huriye Alpar'ın, 2'nci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Feyza Oral'ı, ders kitabını getirmediği gerekçesi ile tahtaya kaldırarak, 28 sınıf arkadaşına tek tek tokat attırdığı iddia edildi.

Olay, 11 Mart Perşembe günü merkez Selçuklu İlçesi'ne bağlı Tepeköy Beldesi'ndeki Tepeköy İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. 2'nci sınıf öğrencisi Feyza Oral, okula giderek ilk ders saatindeki Türkçe dersine girdi. Sınıfdaki öğrenciler çantalarından Türkçe kitabını çıkartarak derse başladı. Bu sırada Feyza Oral'ın kitabını çıkartmaması sınıf öğretmeni Huriye Alpar'ın dikkatini çekti. Huriye Alpar, Feyza Oral'a kitabının nerede olduğunu söyledi. Oral da, evde unuttuğunu belirtti. İddiaya göre buna sinirlenen öğretmen Huriye Alpar, Feyza Oral'ın bu durumu birkaç kez tekrar ettiğini öne sürerek, Oral'ı tahtaya çıkardı. Ardından iddiaya göre, sınıftaki 28 öğrenciye Oral'a tokat attırdı. Feyza Oral da ders bitiminde evine gitti. Kızlarının yanağının şiş ve mor olduğunu gören ailesi, ne olduğunu sordu. Oral da ailesini durumu anlattı. Anne Bahar Oral da, kızını, evlerinin yanındaki sağlık ocağına götürdü. Feyza Oral'a, yüzünde darp izi olduğuna dair rapor verildi. Bahar Oral ve kızı Feyza Oral, daha sonra Jandarma karakoluna gederek, sınıf öğretmeni Huriye Alpar'dan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Huriye Alpar'ın ifadesi alındı. Dosya jandarma tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi.

Tepeköy İlköğretim Okulu'nda yaşanan olayın Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde intikal etmesiyle soruşturma başlatılırken, dün itibariyle girdiği ders başı ücret alan sınıf öğretmeni Huriye Alpar'ın görevine son verildiği öğrenildi.

4 çocuğu bulunan anne Bahar Oral, "Bizim çocuğumuza yaptı. Başka birisine de yapmasın diye şikayetçi olduk. 4 tane çocuğum var hepsi okuyar ve böyle bir olayla ilk defa karşılaştık." diye konuştu

DHA