Ulusal egemenliğin ilanının 92. yıldönümü dün çocukların rengârenk görüntüleri eşliğinde kutlandı. Türkiye’den bazı bayram manzaraları: 
Antalya’da 5 bin çocuğun oluşturduğu Türkiye’nin en büyük çocuk korosu, 23 Nisan şarkıları seslendirdi. İşitme, görme ve bedensel engelli çocuklarla birlikte anaokulu öğrencilerinin oluşturduğu dev koro, konserin kapanışını, Ayten Alpman’ın ’Memleketim’ şarkısıyla yaptı. 

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde Kaymakam Yunus Fatih Kadiroğlu, törenlerde Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması’nda dereceye giren öğrencilerle birlikte ödül almak için sahaya çıkan proje danışmanı türbanlı öğretmen Safiye Erdoğan ile fotoğraf çektirmedi. 

Ordu’nun Ünye ilçesinde kendilerine ‘Orta Cami Avlusu Çocukları’ diyen 45 - 55 yaşlarındaki 20 kişi, siyah önlük giyip çocuklarla birlikte kutlamalara katıldılar. 
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, değişik ülkelerin kıyafetleri ve bayraklarıyla törene katılan öğrencilerden Afrika’yı temsil eden ve yüzü siyaha boyalı öğrencinin yüzünün yıkanması talimatını verdi. Vali “Irkçılık gibi algılanır” derken yüzü yıkanan çocuk tekrar törene katıldı. 

Rize’de gösteri grubunda arkadaşlarıyla şarkı söyleyen çocuklardan 13 yaşındaki Ahmet Doğru, kendilerine eşlik etmek üzere yanlarına gelen Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı’dan, “Babam öldü, biz yetim kaldık. Annem emekli olamıyor” diyerek yardım istedi. Başkan Bakırcı da Ahmet’e yardım edeceğini söyledi. 
Tunceli’deki törende öðrenciler Kürtçe ve Türkçe türküler eþliðinde gösteri yapıp halkoyunları sundu. 

Van’da depremzede çocuklar, felaketin ardından kendilerine maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen herkese taşıdıkları ’Teşekkürler Türkiye’ yazılı pankartlarla teşekkür etti. 
İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı da makamını çocuklara teslim etti. 9 yaşındaki Onur Kağan Yılmaz, Çolakkadı’nın makamına oturarak trafik polisi sayısının arttırılmasını istedi. Ardından öğrencilere hâkim, savcı ve avukat cüppesi giydirilerek temsili mahkemeye götürüldü. Burada öğrenciler kızını okula göndermeyen bir babayı yargıladı. Mahkeme başkanı öğrenci, sanığa kızını okula göndermesi için 3 gün süre verdi. 



Kimi gösteride terledi kimi simit satarken 
Binlerce çocuk gösterilerde terlerken saha kenarlarında da ‘çalışan’ yaşıtları vardı. Antalya’da ilköğretim öğrencisi 12 yaşındaki Süleyman Türkoğlu, okuldaki kutlamanın ardından, ailesine destek için atık arabasını alarak hurda kâğıt toplamak için yollara düştü. Şanlıurfa’da 11 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Yusuf Baran yaşıtlarının kutlama yaptığı stadyumun tribünlerinde simit sattı. Yozgat’ta da saha içinde tören sürerken, bazı öğrenciler tribünlerde su satarak okul harçlıklarını çıkarttı.




Radikal