İSTANBUL - Eski Galatasaray ve TFF başkanlarından Ali Uras hayata gözlerini yumdu.


89 yaşında vefat eden Ali Uras, sarı-kırmızılı ekipte 1979-1986 arasında iki dönem başkanlık yaptı.


Uras, Türkiye Futbol Federasyonu'nda ise 23 Aralık 1986-21 Ağustos 1987 yılları arasında başkanlık görevinde bulundu. 


Galatasaray'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kulübümüzün başkanlarından, değerli spor adamı Ali Uras’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.


Galatasaray’da ve milli takımda uzun yıllar basketbolcu olarak görev yapmış, 1977 ile 1986 yılları arasında ise Kulübümüzün başkanlığını yürütmüş ve sadece Galatasaray’a değil, Türk sporuna büyük hizmetler yapmış olan Prof. Dr. Ali Uras’ı camiamız ve ülkemiz şükranla anacaktır."


FENERBAHÇE'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Fenerbahçe de bir başsağlığı mesajı yayınlayarak, "Galatasaray Kulübü ile Futbol Federasyonu eski başkanı Prof. Dr. Ali Uras’ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ali Uras’a tanrıdan rahmet, kederli ailesi ve Galatasaray camiasına başsağlığı dileriz" ifadelerini kullandı.


TFF'nin internet sitesinde yayımlanan mesajda da, Uras'ın Aralık 1986-Ağustos 1987 arasında TFF Başkanlığı yaptığı belirtilerek, ''Merhum Ali Uras'a Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz'' denildi.


1 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU

Bu arada, vefat eden eski TFF Başkanı Ali Uras ve FIFA kokartlı eski hakem Nihat Özbirgül için bu hafta sonu tüm profesyonel liglerde oynanacak karşılaşmalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı bildirildi.
 


 ntvmsnbc