Olay, Nazan Öncel (46)'in hurdacı çağırarak evdeki çekyatı vermek istemesi üzerine ortaya çıktı. Çekyatta sadece saçları kalmış bir iskeletle karşılaşan hurdacının haber vermesi üzerine olay yerine polis geldi. Yapılan ilk araştırma sonucunda Nazan Öncel'in annesi Emine Öncel'in 2005'te öldüğü, kadının 7 yıl boyunca cesetle evinde yaşadığı ortaya çıktı. Nazan Öncel adlı kadın gözetim altına alındı.
Hurdacı Hasan Çetinkaya, yoldan geçtiğini belirterek şöyle konuştu: "Buradan geçiyordum. En üst kattan bana bağırdı. 'Hurdacı bakar mısın?' dedi. Buyurun dedim. 'Tahta, metal alır mısın?' dedi. Yukarı çıktım buzdolabı vardı. Bunları götür dedi. 'Çekyatta ne var' diye sordum. 'Bir şey yok orayı karıştırma' dedi. Sonra bir daha 'burada bir şey mi var?' dedim. Ben şüphelendim aşağıya indim tekrar yukarı çıktım. Örtüyü kaldırdığımda iskeleti görür görmez hemen aşağıya koştum. Hemen polisi aradım. Çok soğukkanlı bir bayandı. 'Annem uyuyor rahatsız etmeyin' diyordu. Sonra polisler geldi beraber yukarı çıktık, gösterdim. Polisleri bile tanımadı. Siz 'polis değilsiniz' diyerek tepki gösterdi. Çok ağır ve kibar bir bayandı ama psikolojisi bozulmuştu. Ev yaşanacak gibi değil, nasıl yaşıyor bilmiyorum."

Bir mahalle sakini ise, bayanın zaten dengesi zayıf biri olduğunu belirterek "Kendi kendine sağa sola kaçışıyordu. Dengeli biri olsa bu evde yaşayabilir miydi? Annesini bilmiyoruz ama kendisini biliyoruz" diye konuştu.

Olay yerine polis çağrılırken yapılan incelemede cesedin 88 yaşındaki anne Emine Öncel'e ait olduğu kaydedildi. Evde bulunan kemikler otopsi için adli tıp kurumuna götürüldü.

Gözaltına alınan Nazan Öncel ise adliyeye getirildi.


İHA, CİHAN