Ermenek'in Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait kömür ocağında su baskını sonucu 18 işçinin mahsur kalmasının ardından, işçilerden Tezcan Gökçe'nin annesi Ayşe Gökçe çaresizlik içinde, ''Oğlum yüzme de bilmezdi. Suyun içinde ne yaptı?'' demişti. Bu duygu yüklü sözü de Türkiye'yi ağlattı.

OĞLUM YÜZDÜ DE GELDİ

Faciacının meydana geldiği günden itibaren oğlunun geleceğini umutla bekleyen ancak bugün cenazesini karşılamak için evinden çıkan Ayşe Gökçe, ''Bekledim de ne oldu. Yitirdim, yitirdim'' deyip ağlayarak mezarlığa gitmek için otomobile bindi.

Ardından cenazenin karşılanacağı alana gelip oturup, oğlunun cenazesinin gelmesini bekledi. Bu sırada bir gazetecinin, oğluyla ilgili söylediği sözlerini hatırlatması üzerine, "Oğlum yüzdü de geldi" demekle yetindi.

MADENCİNİN BABASININ YÜREK BURKAN AYAKKABISI

'Oğlum yüzme bilmiyor' sözüyle Türkiye'yi ağlatan mahsur kalan işçilerden Tezcan Gökçe'nin annesi Ayşe Tezcan gibi babası Recep Tezcan'ın ayağındaki eski ve yırtık lastik ayakkabılarıyla yürekleri dağladı.

YÜREK BURKAN KARELER SOSYAL MEDYADA ÇOK KONUŞULDU

Maden faciasında vefat eden Tezcan Gökçe'nin babası Recep Tezcan'ın cenaze törenindeki eski ve yırtık ayakkabıları sosyal medyada günün en çok konuşulan konularından oldu. Twitter'da yaşanan facia ve yürek burkan karelerle ilgili kullanıcılar  hem tepkilerini hem de üzüntülerini dile getirdi.