Kılıç ve beraberindekiler, Aslanlı Yol’dan yürüyerek tören alanına geldi. Haşim Kılıç’ın Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Kılıç, Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı yazıya, kuruluşunun 48. yılında Anayasa Mahkemesi üyeleri ve raportörleri olarak Atatürk’ün huzurunda olduklarını vurgulayarak deftere şunları yazdı: “Kurduğun ve niteliklerini belirlediğin Cumhuriyete bağlılığımızı, kararlılığımızı ve sana olan kutsal duygularımızı yinelemeye geldik.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğü ile vatandaşların hak ve özgürlüklerinin güvencesi olmaya devam edeceğiz. Hukukun evrensel değerleri ile çizdiğiniz aydınlık yolda, en değerli varlığın insan onuru olduğunu unutmadan, emanetini sonsuza dek yaşatacağız.” Ruhun şad olsun. Heyet, Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı da çektirdi.

BAŞKAN TARİHLERİ ŞAŞIRDI
Öte yandan Kılıç'ın Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı yazıda mahkemenin kuruluş yılını hatırlamayarak yanlış yazdığı gözlendi. Kılıç, deftere “Yüce Atatürk, kuruluşumuzun 47. yılında Anayasa Mahkemesi üyeleri ve raportörleri olarak huzurundayız” diye yazdı.

Mahkeme, 1961 Anayasası’nın 9 Temmuz 1961’de kabul edilmesinin ardından, Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan “Anayasa Mahkemesi Kanunu Tasarısı”, 11 Ocak 1962’de Bakanlar Kurulunca kabul edilmiş ve “Anayasa Mahkemesi Kanunu Teklifi” 1 Şubat 1962 tarihinde TBMM Başkanlığına sunulmuştu. Tasarı ile tekliflerin, Anayasa Komisyonuna gönderilmesinin ardından, TBMM’deki görüşmeler 22 Nisan 1962’de kanunun yasalaşmasıyla sonuçlandırılmıştı.

Mahkemenin bu yıl 48. yılı kutlanıyor. (ANKA)