Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ümran Babacan, Baro Başkanı Zekeriya Birkan ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü münasebetiyle adliye önünde basın açıklaması yaptı. Bugünü üzülerek kutladıklarını, çünkü sokaklardan toplanan hayvanların kısırlaştırıp, kulaklarına küpe takıldıktan sonra alındıkları yere değil de ormanlara salınmasına tepki gösterdiklerini anlatan Avukat Babacan, "Bu hayvanlar ormanda açlığa, susuzluğa ve ölüme terk edilmektedir. Artık 21. yüzyıl Türkiye'sinde yaşanan bu olayları görmek istemiyoruz. Hayvan Hakları Kanunu 2004 yılında çıktı. Ve ne yazık ki hala bu kanun uygulanmıyor" diye konuştu.

Hayvanların ormanlarda ölüme terk edilmesinin peşini bırakmayacaklarını ifade eden Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bursa Hayvan Korumu Kurulu Başkanı olan Vali Şahabettin Harput'a dilekçe verip, kurulu acilen toplantıya çağırıyoruz. Ayrıca bu toplantıya tüm belediye başkanlarının bulunmasını isteyeceğiz. İlk çalışmamız bu yönde olacak. Bu zamana kadar biz sessiz kaldık. Acaba düzelir mi diye bekledik. Hukukun üstünlüğü esastır. Artık bunun uygulanmasını istiyoruz".

Sanki taş devrinde olunduğunu ifade eden Ümran Babacan, "Artık hayvanların herhangi bir yerden beslenme imkanı yok. Konteynırlar çok yükseldi, üzerleri kapatıldı. Sokak hayvanları yiyecek bulamıyor. Kimi bunu görüyor, kimi de görmezlikten geliyor. Lütfen bunun farkına varalım. Çünkü sokaktaki hayvanlar bizimle birlikte yaşamak zorunda. Dağları, taşları binalar dikerek betonlaştırdık. Bunun dışında her taraf araba doldu. Hayvanların doğal yaşama alanlarını gasp ettik. Başka yaşayabilecekleri bir yer yok. Biz insan olarak dünyaya gelmeyi seçmediğimiz gibi onlar da hayvan olmayı seçmedi. Bazı belediyeler onlara can değil mal olarak bakmakta. Şimdiye kadar sesimizi çıkarmadık. Ama artık gerekli hukuki yollara başvuracağız" dedi.

Baro Başkanı Zekeriya Birkan ise, hayvan hakları komisyonunun her zaman arkasında olduklarını belirtti.



İHA