Zaman'ın edindiği bilgiye göre, Şırnak Emniyeti, kırsalda 20-25 kişilik bir grubun saldırı hazırlığında olduğunu tespit etti. Aralarında suikast silahı Kanas kullanan 4 kişinin bulunduğunu da belirledi. Bölgedeki askerî yetkililerle temasa geçen ekipler, teröristlerin olduğu noktanın kara harekâtı için elverişli olmadığını, hava saldırısı yapılması gerektiğini bildirdi. Ancak üst komutanlıklar, 'koordinatların hava harekâtına uygun olmadığı' gerekçesiyle talebi reddetti. Bunun üzerine Polis ve Jandarma'nın Özel Harekât birlikleri bölgeye intikal kararı aldı. Polis, teröristlerin saklandığı mağaranın önüne gelirken, Jandarma çevrede güvenliği sağladı. Bu sırada mağarayı karşıdan gören noktalardan 4 Kanas'lı terörist ateşe başladı. 

Kanas'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte 5 polis ağır şekilde yaralandı. Diğerleri ise kayalıklara saklandı. Zayiatın artmaması için uzun süre birlik bu alana kaydırılamadı. Teröristler daha sonra Kobra helikopterlerin bölgeye girmemesi için de hem Kanas hem de uçaksavar silahı Bixi'lerle taciz ateşinde bulundu. Özel Harekâtçı Başpolis Kadir Can, Cihat Akkaya ve Recep Topaloğlu'nun kan kaybından öldüğü, Arif Mamış, Selim Arslan ve Mustafa Erdoğan'ın ise olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. 

İçişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre, saldırı öncesi hava harekâtı istenip istenmediği yönündeki iddialar araştırılıyor. Dağlık bir noktaya ekiplerin hava desteği olmadan intikal ettirilmesinin yanlış olduğunu belirten kaynaklar, gerekli incelemelerin de yapılacağını aktarıyor. Bir Emniyet yetkilisi ise Polis Özel Harekât ekiplerinin ellerindeki silahların yetersiz oluşuna dikkat çekiyor. 

30 TERÖRİST MAĞARADA KISTIRILDI 

Şırnak'ın Silopi ilçesi Cudi Dağı eteklerinde 6 Özel Harekât polisini şehit eden teröristler, saklandığı mağarada kıstırıldı. Yaklaşık 30 kişi oldukları tahmin edilen teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon yürütülüyor. Jandarma ve Polis Özel Harekât timlerinin birlikte gerçekleştirdiği operasyona Kobra helikopterler de hava desteği sağlanıyor. F-16 savaş uçakları da Zap bölgesi başta olmak üzere teröristlerin muhtemel güzergâhına bomba yağdırıyor. Bölgeye sivillerin yaklaşmasına izin verilmiyor. AZİZ İSTEGÜN ŞIRNAK