Gözde Salur'un change.org/özgecan adresinde başlattığı kampanyada bugüne kadar 1 milyon 76 bin imza toplandı.

Çağatay Ulusoy, Kerem Bursin, Selma Ergeç, Serenay Sarıkaya, Cansu Dere, Ceyda Düvenci, İbrahim Çelikkol, Songül Öden, Meltem Cumbul ve birçok ünlü isim ellerinde tuttukları pankartlarla Özgecan Yasası için destek istedi.

4 partinin başkanlarına seslenen oyuncular tuttukları pankartlarla ‘Yasalar kadınları korusun, tahrik indirimi son bulsun' mesajı verdi.

MERT FIRAT: ÇOK PİŞMANIM

Ünlü Oyuncu Mert Fırat da kampanyaya destek veren ünlü isimlerden biri. Fırat ‘Özgecan Yasası' için hazırlanan reklam filminde rol aldı.

Kadına karşı şiddet ve tecavüz zanlısı olarak hâkim karşısına çıkan bir suçluyu oynayan Fırat, “Hakim bey ben böyle bir şey benim başıma nasıl geldi bilmiyorum. Ben böyle bir insan değilim normalde. Cinayet, tecavüz, bunlar benim yapacağım şeyler değil. Ama hanımefendi beni çok tahrik etti, erkeklik gururumla oynadı. Delikanlılığıma laf etti hâkim bey. Ben kendimi kaybetmişim, ne ara o bıçağı elime aldım, böyle bir şey yaptım hiç bilmiyorum. Hâkim bey çok mağdurum ve çok pişmanınım.” ifadelerini kullandı.

Filmin sonunda ise dış ses "Türkiye'nin en iyi oyuncularından birinin anlattıklarına inandınız mı? Mahkemelerimiz her yıl çok daha kötü oyunculara inanıyor ve kadına karşı şiddet davalarında onlara ceza indirimi uyguluyor" derken Fırat'ın canlandırdığı sanık adaletsizliğe göz kırpıyor. (EVRENSEL)