ŞIRNAK - Şırnak Cudi Dağı'nda PKK'lı bir gruba sabah saatlerinde hava destekli operasyon düzenlendi.

Bölgeden gelen ilk bilgiler operasyonda 4 özel harekat polisinin şehit olduğu yönündeydi.

Operasyona ilişkin ilk resmi açıklama ise İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den geldi. Bakan Şahin, operasyonda 5 polisin şehit olduğunu açıkladı. 


Jandarma ve Polis Özel Harekat timleri, Cudi Dağı’nda gizlendikleri sığınak ve mağaralardan çıkan PKK’lılara yönelik hava destekli bir operasyon yaptı.

Operasyonu Başbakan Erdoğan, erken Nevruz kutlamalarında çıkan olaylara değindiği, partisinin grup toplantısında duyurmuştu.

Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından bölgeden acı haber geldi ve ajanslara operasyon sırasında 4 özel harekat polisinin şehit olduğu haberleri düştü.

Konuyla ilgili ilk resmi açıklamayı yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 5 polisin şehit olduğunu söyledi.

Bakan Şahin, şehit cenazelerine katılmak için geldiği Ordu'da, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:



'YARALILAR DA VAR'

''Sabah saat 10:00-10:20 sularında bir temas sağlandı. Jandarmamız, polisimiz ve özel harekat unsurları ile teröristler arasında karşılıklı yaralamalar oldu. Sıcak temas halinde devam ediyor. Yaralılarımız var. Bana intikal eden bilgiye göre maalesef 5 polisimizi kaybettik, özel harekat personeli şehidimiz var. Olay yerindeki temas halen devam ettiği, bir müddet daha devam edeceği anlaşıldığı için nihai duruma ilişkin başka bilgi verme durumumuz yok.''

Şahin, terörist grubun bulunduğu mağara ve çevresinin kuşatma altında olduğu ve operasyonların devam ettiğini söyledi.



'MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'
Olayla ilgili liderlerden taziye mesajları geldi. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Başbakan Erdoğan, Şırnak'ta terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda 5 polisin şehit olması nedeniyle İçişleri Bakanı Şahin'e bir mesaj gönderdi.



Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

''Şırnak'ta terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda 5 polisimizin şehit düştüğünü derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum.

Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini hedef alan teröre karşı verdiğimiz mücadele kararlılıkla devam edecektir.

Terörün, kirli ve kanlı oyunlarla, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik hukukumuzu bozmasına asla izin vermeyeceğiz.

Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve sizin şahsınızda tüm polislerimize sabır ve başsağlığı, yaralı güvenlik güçlerimize de acil şifalar diliyorum.''



GÜL'DEN TELGRAF
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün meydana gelen olaylarda yaralanan polislerin, bugün de Cudi Dağı'nda teröristlerle çıkan çatışmada 5 polisin şehit olması dolayısıyla, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e başsağlığı telgraf gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Gül, Şahin'e gönderdiği telgrafta üzüntülerini ifade ederek, şehitlere Allah'tan rahmet, şehitlerin ailelerine, Türk milletine ve Emniyet Teşkilatına başsağlığı diledi.



'ACILARIMIZA ACI KATTI'
CHP lideri Kılıçdaroğlu da olayla ilgili üzüntüsünü dile getirdi. Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada "Cudi Dağı'ndaki terör örgütü mensuplarını etkisiz kılmak için harekete geçen ve çatışmada şehit olan Özel Harekat timlerinde görevli 5 polisimiz, acılarımıza acı kattı'' ifadelerini kullandı. 



ntvmsnbc