"Ahlaksız teklif"

"Bir işadamı aşk için 300 bin dolar teklif etti" diyen Akkaya'ya "İşadamı piyasa değerini bilir" cevabını veren eski İTO Başkanı Yıldırım 15 bin TL tazminat ödeyecek.

Eski manken Deniz Akkaya'nın eski İTO Başkanı Mehmet Yıldırım'a açtığı tazminat davası tamamlandı. Yıldırım'ın 15 bin TL tazminat ödemesine karar verildi. İkiliyi karşı karşıya getiren dava, Deniz Akkaya'nın 2002'de yaptığı bir açıklamayla başlamıştı. Kendisine "ahlaksız teklif"te bulunulduğunu kaydeden Akkaya, bir işadamının bir haftalık aşk karşılığında 300 bin dolar önerdiğini açıklamıştı. Bunun üzerine eski İTO Başkanı Mehmet Yıldırım da "O kız değerini artırmak için yanlış taktik uyguluyor. İşadamı piyasa fiyatını iyi bilir, kimseye değerinden fazla vermez" şeklinde yorum yapmıştı.

İşte bu açıklama üzerine Akkaya, tazminat davası açmıştı. Yerel mahkeme Akkaya'nın tazminat istemini reddetmiş, ancak Yargıtay yerel mahkemenin kararını bozmuştu. Kadıköy 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya taraflar katılmadı. Hâkim değişikliği nedeniyle tutanak, bilgi ve belgelerin okunmasının ardından davacı avukatı Bekir Çınar, dava dilekçesini tekrar ettiklerini belirterek, talepleri doğrultusunda karar verilmesini istedi.




"Şerefli babanın şerefli kızı"

Demet Akalın 2007 yılında şarkıcı Alişan ile Sezin Erbil çiftinin nişanı bozulduktan sonra kameraların önünde "Oğuz (Akalın'ın eski eşi), ben ve Alişan beraber geziyoruz ama olmuyor. Alişan yalnız kalıyor. Bir an önce ona 'şerefli bir babanın şerefli kızını' bulmak istiyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Sezin Erbil'in, bu sözler üzerine Akalın'a açtığı dava İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Hakim, başta Sezin Erbil olmak üzere Mehmet Ali Erbil ve ailesinin hakarete maruz kaldığına karar verip, Akalın'ı 2 bin 240 TL adli para cezasına çarptırdı.

Akalın, duruşmada "Ben kimsenin ismini kullanmadım" diyerek kendini savunmuştu.





"Doğan görünümlü şahin"

Manken Şebnem Schaefer'a "Doğan görünümlü şahin" diyerek yayın yoluyla hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanan internet sitesi gecce.com'un sorumlu yazı işleri müdürü Mustafa Edirnelioğlu ve yazının sahibi Mehmet Yusuf Sarışın, 2 bin 100 lira para ve beş yıl denetim cezasına çarptırıldı.

'BENİ YANLIŞ TANITMAKTADIR'
Şebnem Schaefer, 'Sitede yayınlanan yazı birçok insan tarafından okunmakta ve beni yanlış tanıtmaktadır. Doğru olmayan şeyleri, hakaret içerikli şeyleri yansıtmaktadır. Bu nedenle şikâyetçiyim' diye ifade vermişti.





"200 bin dolarlık ahlaksız teklif"

Şarkıcı Lerzan Mutlu, İTO eski Başkanı Mehmet Yıldırım'a açtığı ikinci tazminat davasını da kazandı. Davada Yıldırım'ın Mutlu'ya 10 bin TL tazminat ödemesine karar verildi.

Lerzan Mutlu geçen yıllarda, 'Bana bir iş adamı 200 bin dolarlık ahlaksız teklifte bulundu' demiş, bunun üzerine İTO eski başkanı, 'O 3 bin dolar bile etmez' demişti.

Bu sözlerin ardından ünlü şarkıcı dava açmış ve Yıldırım, 10 bin TL tazminat ödemek zorunda kalmıştı.





Seksi korsan davayı kazandı

"Karayip Korsanları" adlı filmde Johnny Depp'le başrolü paylaşan Keira Knightley, Daily Mail'a açtığı 3000 poundluk davayı kazandı.

Gazetede çıkan haberde Knightley'nin bikinili seksi bir pozu kullanılarak, manşete "Eğer Keira'nın bu gibi fotoğraflarına sağlık uyarıları koyulsaydı, kızım şu anda yaşıyor olurdu" yazıldı.

Seksi aktris ise bu haberi yanlış yönlendirilmiş ve provokatif olarak değerlendirmişti. Knightley aldığı parayı bir "anorexia" derneğine bağışladı.





Ünlü türkücü bir dava daha kazandı

"Seni p....lerin elinden kurtardım" sözüyle başlayan, sonrasında köşe yazarlarının dahil olduğu kavgada ünlü türkücü bir dava daha kazandı. İbrahim Tatlıses'in, İbo Şov adlı programında 22 Şubat'ta konuk ettiği Yıldız Tilbe'ye söylediği "Seni p....lerin elinden kurtardım" sözüyle başlayan, sonrasında köşe yazarlarının dahil olduğu kavgada ünlü türkücü bir dava daha kazandı.

KANTARIN TOPUZUNU KAÇIRDILAR
Konuyla ilgili yazı kaleme alan Habertürk yazarı Rahşan Gülşan, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan Coşkun ve Vatan Gazetesi Yazarı Mutlu Tönbekici'yi "Kantarın topunu kaçırdıkları" gerekçesiyle mahkemeye veren; Tönbekici'ye açtığı 2 ayrı davanın ilkini kaybeden Tatlıses, bu kez 4 bin TL tazminat kazandı. Dava konusu yazıların ağır hakaret içerikli olduğunu savunan ve 3 yazardan kendisine 20'şer bin TL manevi tazminat ödemelerini isteyen İbrahim Tatlıses, Rahşan hakkında Beyoğlu Gülşan Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu Rahşan Gülşan'dan 3 bin TL manevi tazminat kazanmıştı.

7 BİN TL ALACAK
Ancak Tatlıses'e, Mutlu Tönbekici hakkında 25 Şubat'ta kaleme aldığı yazıyla ilgili açtığı ilk davadan iyi haber gelmemiş ve istanbul Sarıyer 2. Asliye Hukuk Mahkemesi manevi tazminat davasının reddine karar vermişti. Böylece Tatlıses, gazetecilerle giriştiği hukuk mücadelesinin ikinci raundunu kaybetmiş oldu. Tatlıses'in Tönbekici'ye, 24 Şubat'ta kaleme aldığı bir diğer yazı için Sarıyer 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davanın duruşması ise önceki gün görüldü. Mahkeme, davanın kısmen kabulüne karar vererek temyiz yolu açık olmak üzere Tönbekici'nin Tatlıses'e 4 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti. Böylece "p....lerin polemiği"nde 2-1 öne geçen Tatlıses, 7 bin TL tazminata hak kazanmış oldu.




Magazin dergileriyle mahkemelik oldular

Tom Cruise ve eski eşi Nicole Kidman haklarında çıkan asılsız iddiaları yayınlayan İngiliz ve Amerikan magazin dergilerine dava açmıştı. Sayısız dergiye dava açan çift, 1998 yılında 167 bin dolar tazminat kazanmış ve karşı tarafa 250 bin dolarlık avukat ücretini ödetmişti.


5 bin TL tazminat kazandı

Ünlü şarkıcı Sibel Can, kendisi hakkında sahibi olduğu magazin içerikli internet sitesinde hakaret içeren yazılar yayımladığı gerekçesiyle Sacit Aslan'dan şikâyetçi olmuştu. İki ismi karşı karşıya getiren dava sona erdi. Can, şikâyetçi olduğu Aslan'dan 5 bin lira tazminat kazandı.

"Gazinocular Kralı" lakaplı merhum işadamı Fahrettin Aslan'ın oğlu Sacit Aslan, Sibel Can ile eski eşi Hakan Ural'ın babası Selçuk Ural'ın yaşadığı tartışmaya "sacitaslan.com.tr" adresli internet sitesinde yer verince ortalık karışmıştı.

Sitedeki bu tartışmanın yanı sıra Sacit Aslan'ın yazılarında hakaret ve kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu savunan Sibel Can, 8 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı. Bilirkişi, incelediği yazıların hakaret içerdiğini belirten rapor verdi. Önceki gün kararını veren mahkeme, Sacit Aslan'ı kusurlu buldu. Mahkeme, Aslan'ın Sibel Can'a 5 bin lira tazminat ödemesine hükmetti. Sacit Aslan'ın avukatı Ömer Turanlı, mahkemenin verdiği karara itiraz etti. Öte yandan Sibel Can kazandığı 5 bin lirayı icra yoluyla almak için İstanbul İcra Müdürlüğü'ne başvuru yaptı.


Eski soyadını kullanacak

Sunucu Serap Ezgü, eski eşinin açtığı "soyadı" davasını kaybetti. Kadın programları yüzünden soyadının yıpratıldığını ve zarar gördüğünü öne süren sanatçı Sümer Ezgü, 2004 yılında asliye hukuk mahkemesinde Serap Ezgü'ye 'soyadını men' davası açmıştı. Serap Ezgü ise, "Ben Ezgü soyadıyla tanındım. Küçük düşürecek ya da tehlikeye sokacak hiçbir şey yapmadım" diyerek davanın reddini istedi.

Ancak ünlü sunucunun boşandığı eşine ait olan bu soyadını kullanamayacağına ilişkin mahkeme kararına, Yargıtay'dan da onay geldi. Serap Ezgü, artık Güner soyadını alacak.



Fotoğraflarını izinsiz yayımladılar

Hollywood'un ünlü çifti Michael Douglas ve Catherine Zeta Jones, düğün fotoğraflarını izin yayımlayan dergiye dava açmış ve 2.6 milyon dolarlık tazminat kazanmıştı.




Sunal Ailesi davayı kazandı!

Filmleri TV’lerde tekrar tekrar gösterilen Kemal Sunal'ın ailesi "Düttürü Dünya" ve "Yoksul" filmlerinin yapımcısı Şerafettin Gür'e açtıkları tazminat davasını kazandı. Mahkeme, Sunal ailesinin ünlü komedyenin filmlerinin yeni gösterimlerinden de telif almalarına karar verdi.

YEŞİLÇAM'A EMSAL KARAR OLUR
Kemal Sunal çoğu 1980'lerde çekilen filmleri için o dönemde özel televizyonlar olmaması nedeniyle Şerafettin Gür'den sadece sinema gösterimleri için ücret almış. Geçen yıllar için de filmlerin sağladığı öngörülemeyen ekonomik değerlerden Gür'ün tek başına yararlanmasının hakkaniyet ve sebepsiz zenginleşme hükümlerine aykırı olduğunu belirten mahkemenin kararı emsal olacak.




"Ben bu davaya tam dokuz ayımı verdim"

Kayahan, albümlerinin iflas eden Raks ve Universal Müzik’in elindeki birçok sanatçıya ait eser işletme belgeleriyle birlikte satılmasına karşı açtığı davayı kazandı. “Bunları geri almakla uğraşmak 9 ayıma mal oldu. Çocuklarımın geleceğine konmak istediler” dedi.






Sabah