Mahsur kala işçilerden Hüseyin Çolak'ın annesi 68 yaşındaki Seyde Çolak da, maden ocağı alanında kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürükli takip ediyor ve gelecek haberi bekliyor. 2 kişinin cansız bedeninin bulunmasının ardından DNA testi için kan örneği veren Çolak, kan örneği alan sağlık görevlilerine, '''Siz kanımızı alıyorsunuz ama hadi çocuğumuz orada canlıysa. Ben umudumu yitirmedim.

Kaçtıkları boş bacalar var diye duyuyorum ve onlardan umut ediyorum. Boş iki tane bacadan birinde olabilir. Ben umudumu yitirmedim. Ocağa gidip beklediğim zaman ben iyi oluyorum. Oradan madenden çıkacak, gelecek gibi hissediyorum'' diye umudunu dile getirmişti.

İŞÇİ ÇOCUKLARI DA OCAKTA BEKLİYOR

 Mahsur kalan işçilerin ve yakınlarının çocukları da, maden ocağından gelecek umutlu haberi bekliyor. Kızılay 'ın kurduğu rehabilitasyon çadırında uzmanlar tarafından psikolojik destek verilen çocuklar ise resim yapıyor ve yüzlerini boyayıp, orada bekleyen çocuklarla birlikte oyun oynuyor. Maden ocağındaki dere yatağından aileleri bekleyen yüzleri boyalı çocukların bekleyişi de objektiflere yansıdı.

Kurtarma çalışmaları hakkında bilgi veren AFAD, ocağın nefeslik bölümünde 753 metre kat edildiğini ve geriye 70 metre kaldığını, desandre bölümünde de 320 metre kat edildiğini ve 2 metre kaldığı ancak çamur, balçık ve moloz nedeniyle çalışmaların güçlükle ilerlediğini belirtti. Hasan DÖNME/DHA