Cumhuriyet Başsavcılığı, Çalışma ve İş Kurumu ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen kurslara katılan 80 tutuklu ve hükümlü için Muş E Tipi Cezaevi'nde sertifika töreni düzenlendi.
 
Cezaevi salonda gerçekleştirilen törende, iki ay süren kurslara katılan kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından tutuklu ve hükümlülerden oluşan müzik grubu gösteri yaptı.
 
Programa katılan Belediye Başkanı Necmettin Dede, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Vali Yardımcısı Çetin Kılınç, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Hamdi Bayar ile hakim ve savcılar, hükümlülerin seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde mahkumlarla halay çekti.
 
Renkli görüntülere sahne olan programda, cezaevi yetkilileri ve gardiyanlar da alkış tutup halaya katıldı.
 
Cumhuriyet Başsavcısı Kaya, yaptığı açıklamada, tutuklu ve hükümlüler ile eğlenme, beraber olma ve aynı duyguları paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
 
Kaya, bu tür programlarla hükümlülerin rehabilitesinin ve topluma kazandırılmasının amaçlandığını belirterek, şöyle konuştu:
 
"Mutlu bir an yaşadım. Tutuklu ve hükümlülerle halay çekmek aklıma gelmezdi. Ama güzel bir ortam oldu. Arkadaşlarımız güzel bir program hazırlamışlar. Duyguları, düşünceleri, oyunları ve türküleriyle aslında tutsak değil, aramızda olduklarını göstermiş oldular. Bizim de zaten amacımız, insanları ıslah edip, topluma kazandırmak, bozulan aile ve ruh düzenlerini tekrar eski haline getirmek."