Operasyonların yoğun olarak sürdüğü Türkiye'nin Kuzey Irak sınırındaki Çukurca ilçesi Hantepe Karakolu'nda bu gece saatlerinde bir grup PKK'lının askeri birliğe uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açtıkları belirtildi. Taciz ateşine askerlerin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmaların sabah saatlerine kadar sürdüğü belirtilirken bölgeye çok sayıda takviye birlik gönderildi. Saldırıda 6 askerin şehit olduğu ifade ediliyor.

Çatışma sonrasında Hakkari kent merkezinde sabah saatlerinde yoğun bir helikopter ve ambulans hareketliliği yaşandı. Hakkari'de bulunan Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na ait Fatih Kışlası'ndan çok sayıda helikopterin iniş ve kalkış yaptığı, ambulansların da Fatih Kışlası'na doğru gittikleri görüldü. (CİHAN)

GENELKURMAY'DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terörist saldırıda 6 askerin şehit olduğunu, 9 askerin hafif yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Çukurca'nın dağlık arazi kesimindeki bir birliğe gece 02.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca saldırı girişiminde bulunulduğu belirtildi.

Saldırı girişimine karşı birlik tarafından gösterilen reaksiyon esnasında çıkan çatışmada, 1 üsteğmen, 4 uzman erbaş ve 1 erbaşın şehit olduğu, 9 erin hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

Bölgenin İnsansız Hava Aracı (İHA), taarruz helikopteri ve birliklerle takviye edildiği kaydedilen notta, operasyonların devam ettiği belirtildi.