İSTANBUL Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, özellikle yaz aylarında gürültü kirliliğine neden olan havai fişek atımına yeni bir düzenleme getirdi. Buna göre il sınırları içerisinde resmi ve dini bayramlar, yerel milli günler, resmi kurum ve kuruluşların açılış törenleri haricinde fişek atılması izin almak kaydıyla sadece saat 22.00'a kadar yapılabilecek. Burada 'sessiz tip havai fişek' kullanmasına izin verilecek. Müdürlük, kaymakamlıklara birer yazı göndererek, denetimlerin kolluk kuvvetlerince yapılacağını, karara aykırı davrananların da Kabahatler Kanunu hükümleri gereği idari para cezasına çarptırılacağını bildirdi.
 
Yasağa uymayanların para cezaları da belirlendi. İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yasağa rağmen havai fişek kullananlara 18 bin 847 lira para cezası kesecek. Eğer uyarıya rağmen havai fişek atılmaya devam edilirse ceza 37 bin 694 bin hatta 56 bin liraya kadar çıkabilecek.
 
 
CEZALAR AĞIR, ONA GÖRE EĞLENİN
 
İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Prof Dr Mehmet Emin Birpınar yapılan değişikle ilgili şu bilgileri verdi: Yasaları uygulamakla yükümlüyüz. Havai fişekle ilgili gerekli kurumlara bilgileri verdik. Bizim önerimiz halkın yasağa uymasıdır. Eğlenirken başkalarını rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok. Ekiplerimiz sadece havai fişek değil İstanbul'daki gürültü kirliliği ile ilgili her konuda titiz çalışma yürütüyor. Konutlarda gürültünün cezası 626, ulaşım araçlarında bin 883, şantiye, inşaat, ve eğlence gürültüsünün cezası 18 bin 847 lira. Halkımızın cezaları bilerek hareket etmesinde yarar var.



Akşam