KADIKÖY Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal mevkisinde, Cuma gecesi 03.30 sıralarında, başka bir otomobil ile yarış yaptığı ve aşırı süratli olduğu iddia edilen İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Murathan Ö.’nün kullandığı lüks otomobil kontrolden çıktı.

Savrulan otomobil, kaldırımı aşarak yol kenarındaki çiçek tezgâhında günlük 30 lira yevmiye ile çalışan ve o anda kitap okuyan Mehmet Emin Kaya’ya (34) çarptı. Kazada, Kaya ağır yaralanırken, otomobil sürücüsü kaçtı. Hastaneye kaldırılan çiçekçi kurtarılamadı.

 
Babası restoran işleten hukuk öğrencisi Murathan Ö. 6 gündür firarda...

‘SESSİZ EV’İ OKUYORDU

Çevredeki esnaf ve mahalleliler tarafından çok sevilen ve Eskişehir’de Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümü mezunu Kaya’nın ölümü herkesi üzüntüye boğdu. Bağdat Caddesi’nde oturan Mehmet Duyulmuş, “Mehmet burada sabaha kadar çiçek satardı. Boş kaldığında sürekli elindeki kitabı okurdu. En son Orhan Pamuk’un ‘Sessiz Ev’ isimli kitabını okuyordu. Son zamanlarda Bağdat Caddesi’nin en büyük sorun, bu sürat yapan otomobiller. Evimizde oturamıyoruz. Patinaj çekenler, yarış yapanlar bizi çok rahatsız ediyor. Hiçbir denetleme yok” dedi.

 

Çiçekçi Mehmet buradaydı

ÇİÇEKÇİ Mehmet’in öldüğü yerdeki duvara “Mehmet’in katili nerede”, “Asfaltı değil bizi ağlatıyorsun”, “Burası yarış pisti değil, mahalle” yazılı dövizler asıldı, çiçekler bırakıldı.

 

Caddede bir can daha ezildi

ÇİÇEKÇİ Mehmet Emin Kaya’nın ölümünden 1 gün sonra Bağdat Caddesi yine sürat tutkunlarının yol açtığı kazaya sahne oldu. Abdullah Ercan Acar’ın makas atarak kullandığı otomobil kaldırımda yürüyen 3 gence çarptı. Gençlerden Hasan Hüseyin Koşum (18) yaşamını yitirdi. Sürücü Acar ise serbest kaldı.


Haber: Aziz ÖZEN/Hürriyet