(Cnnturk.com) -- 
İstanbul'da dün akşam saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde başlayan yağış, saat 22.00 sıralarında yerini kar yağışına bıraktı.
Hava muhalefeti ve poyraz nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) sabah saat 07.30 Bandırma Yenikapı - Bostancı ve 09.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy seferlerini iptal etti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yoğun tipi nedeniyle şehir hatları vapurlarının seferlerini yapamadığını açıkladı. Ancak daha sonra şehir hatları vapur seferlerinden Eminönü-Kadıköy ve Karaköy -Kadıköy hattı çalışmaya başladı.
İDO'nun seferlerinde de aksamalar meydana geldiğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdaki aksamalar nedeniyle İETT'nin 350 ek sefer koyduğunu, metro seferlerinin de sıklaştırıldığını açıkladı.
Uçak seferlerine kar engeli!
Gece yarısı başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Devlet Hava Meydanı İşletmesi (DHMİ) ekipleri, gece ve gündüz pistte buzlanma tehlikesine karşı tedbir alıp Atatürk Havalimanı Apronu’nda tuzlama yaptı. Bu arada iç hat uçuşlarında Hatay Havaalanı sel baskını yüzünden iki günlüğüne tüm uçuşlara kapatıldı. Bugün gerçekleşmesi gereken TK-2257 Hatay uçuşu iptal edildi. TK-2412 – TK 2418 Antalya, TK-2116 Ankara uçuşu işletme sebeplerinden iptal edildi.
TK-2032 Konya, TK-2302-TK 2310 İzmir, TK 2010 Kayseri ,TK 2504 Bodrum,TK- 2662 Sivas uçuşları ise hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.
Dış hatlarda ise TK –1845 Atina, TK-332 Bakü, TK-1937 Brüksel ,TK-465 Odesa seferleri karşı havalimanlarındaki hava muhalefeti sebebiyle iptal edildi. Kar yağışı nedeniyle pistlerin tamamının açık olmasına rağmen, uçakların buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkanması (De-Icing) işlemi nedeniyle Atatürk havalimanındaki seferlerde gecikmeler yaşanıyor.
 
SON BİLGİLER...
* İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) sarı alarmdan kırmızı alarma geçtiğini duyurdu.
*  Ana yollar belediyenin tuzlama çalışmaları sonucunda trafiğe kapanmazken, yan yollarda ise buzlanma ve kar trafiği olumsuz etkiledi. Erken saatlerde trafiğe çıkan sürücüler yollarda kaldı. 
* İstanbul'da son 33 yılın en soğuk gününü yaşadı. İstanbul son olarak 1979 yılının ocak ayında eksi 7.9 dereceyi görmüştü.

 

İSTANBUL'DA KARIN SEYRİ NASIL OLACAK?

CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, "Bu karın hemen yerden kalkamayacağını, cuma günkünden daha etkili olacağını" belirtti.

Sürmeli, bu karın İstanbul'u sıkıntıya sokabileceğini de söyledi, "Don ve buzlanmaya dikkat" uyarısında bulundu.

Sürmeli, yarından itibaren sıcaklıkların eksi 5, eksi 6'yı görebileceğini de vurguladı. 

Bünyamin Sürmeli bu soğuk havanın cuma gününden itibaren etkisini azaltacağını söyledi.