İşte Feyzioğlu'nun o paylaşımı;

MUTLUYUZ. ÇÜNKÜ BİR HAYALİ GERÇEKLEŞTİRDİK. HAYIRSEVER ABDURRAHMAN KARAMANLIOĞLU VE YENİMAHALLE BELEDİYESİ DESTEĞİYLE ŞİDDET MAĞDURU KADINLARA SIĞINMA EVİ AÇTIK.

“HAYIRLI RAMAZANLAR DOSTLARIM”

Kadına karşı şiddetle mücadelemiz, 2010 senesinde, Ankara Barosu'nda yönetimi devralmamızla başladı. O tarihte baroların sosyal sorumluluk projelerine girmeleri pek olağan değildi; çalışmaları da yeteri kadar duyulmuyordu. Basit, pratik, uygulanabilir bir fikir bulduk. Dedik ki, şiddet mağduru kadınların büyük çoğunluğunun bir avukatın yardımından yararlanacak maddi gücü yok. Baroların ise maddi gücü yetersiz olanlar için adli yardım hizmeti var.

Bütün yapmamız gereken, adli yardımda görev alan istekli avukatlara, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda uzmanlık eğitimi vermek, şiddet mağdurlarıyla etkili iletişim beceresi kazandırmak ve kurumlarla işbirliği protokolleri imzalayarak mağdurlara etkili koruma sağlamak. Böylece, GELİNCİK PROJESİ doğdu. O günlerde, bu projeye karşı çıkanlar oldu. “Avukatların bunca derdi dururken, sosyal sorumluluk projelerine niçin giriyorsunuz” dedi birileri. İstediler ki, biz de kafeteryalarda oturup, "ne olacak bu mesleğin hali, meslek itibarımız nasıl yükselecek diye" sigara tüttürüp, boş laf üretelim kendileri gibi.


Gelincik Projesi, 25 bin kadına yardım eli uzattı. Mağdurları sarıp sarmaladı. Yüzlerce kadını mutlak ölümden ve ağır işkenceden kurtardı. Dilerim, dün bu ulvi projeye karşı olanlar, bugün değerini bilir ve korurlar. Sırf bize muhalefet etmek için, uyuşturucu ile mücadele projemiz olan Hayat Ağacı'na karşı çıkarken, dün Gelincik Projesi'ne karşı söylediklerini hatırlar, insafa gelirler. 
Evet, bir hayal gerçek oldu. Vicdanımızın sesini dinlemiş ve neye girdiğimizi tam da bilmeden, dipsiz bir kuyuya atlamıştık. Amacımız, hayat kurtarmak ve avukatlık mesleğinin itibarını yükseltmekti.

Zulümden çekip aldığımız kadınları, güvenle yerleştireceğimiz bir ev bulmak için ne çektiğimizi bir Allah, bir de her birine minnettar olduğum fedakar arkadaşlarım bilir. Yardım eli, hayırsever dostum Abdurrahman Karamalıoğlu'ndan uzandı. Ankara'nın en güzel semtlerinden birindeki 6 katlı, 16 daireli apartmanını hayır işi için bize tahsis etmek istediğini söyledi. Biz de, sevgili büyüğümüz, ağabeyimiz Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a koştuk. Fethi Başkan, apartmanın sığınma evi olarak tadilatını üstlendi. Bize de bu hayırlı işe vesile olmanın mutluluğunu yaşamak nasip oldu.

Fethi Başkana, Abdurrahman Beyefendiye ve değerli ailesine, Projenin mimarlarından olan Ankara Barosu önceki başkanı Sayın Avukat Sema Aksoy'a, gecesini gündüzünü bu projeye adayan Av. Tülay Bekar'a, Gelincik Merkezi'ni kurup omuzunda taşıyan bütün meslektaşlarıma ve çalışanlara, Yenimahalle Belediyesi'nin bütün emekçilerine teşekkürü görev biliyorum. Allah hepsinden razı olsun.

Sevgili Dostlarım,

Bu vesileyle, mübarek Ramazan ayınızı kutluyorum. Dilerim, Ramazan ayında görmeyen gözler açılır, duymayan kulaklar duyar, taşlaşmış kalpler yumuşar. Dilerim Ramazan ayı; barışa, huzura, hoşgörüye ve insanların hayatlarını değiştirecek nice hayırlara vesile olur. Dilerim orucun aç kalmak değil, ruhu iyilik ve güzelliklerle beslemeye yarayan bir nefs terbiyesi olduğunu hepimiz görürüz; yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevmeyi, hoşgörülü olmayı öğreniriz. Allah hepimize sağlıklı, çoluğumuzla çocuğumuzla, sevdiklerimizle Bayram’a kavuşmayı nasip etsin.

Selam ve saygılarımla.

(Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu)

(Mehmet Ali AY / Hukukihaber.net)