Kocaeli'nde, bir avukata kendisini Kandıra F Tipi Cezaevi müdürü olarak tanıtan zanlı, daha sonra yanına gittiği avukata kendisini cezaevinden yeni çıkmış mahkum gibi tanıtarak dolandırıcılık yapmak istedi. Durumdan avukatın şüphe etmesi üzerine zanlı, polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Cumhuriyet savcısının talimatıyla ifadesi alınan zanlı, daha sonra serbest bırakıldı.
 
Kocaeli Barosu'na bağlı bir avukatı, "yardıma ihtiyacım var" diyerek dolandırmak isteyen bir kişi yakalandı. İddialara göre, A.A. isimli avukatı arayan İsmail P. (44), "Ben Kandıra F Tipi Cezaevi müdürüyüm. Sizinle görüşebilir miyim?" dedi. Avukatın olumlu yanıt vermesinin ardından A.A.'nın bürosuna giden İsmail P., bu kez kendini müdür değil, cezaevinden yeni tahliye olmuş biri olarak tanıtıp yardım istedi. Durumdan şüphelenen avukat, kendisine yardımda bulunacağını söylediği zanlıyı oyalamaya başladı.
 
Zanlı beklerken avukat, aynı zamanda gizlice Kandıra F Tipi Cezaevi yönetimiyle görüşüp o isimde bir zanlının olmadığını öğrendi. Avukat A.A. hemen durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şubesi'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, zanlıyı avukattan 50 TL alırken suçüstü yakaladı. İfadesi alınmak üzere Asayiş Şubesi'ne getirilen zanlının, daha önce de aynı suçlardan sabıkası olduğu öğrenildi. Zanlı, cumhuriyet savcısının talimatıyla ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
 

Cihan