Özdağ'ın cenazesi Fırat Üniversitesi Hastanesi içerisindeki Elazığ Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi ve işlemlerden sonra Tunceli'ye götürüldü.

Hastane morgu önünde basın mensuplarına açıklama yapan CHP Elazığ İl Başkanı İsmail Keleş, otopsiyi yapan savcı ile görüştüğünü belirtti.

Keleş, şunları söyledi:

''Bizzat kendisinin bana yaptığı açıklama şu doğrultuda oldu; Otopsi raporundan yapılan saptamaya göre, sayın genel başkanımızın kayınpederinin kalp krizi sonucunda düşmeye bağlı olarak iç organlarındaki hasar sonucu vefat ettiklerini açıkladılar. Ben de buna bağlı olarak açıklamayı size yapıyorum. İntihar değil, kalp krizine bağlı düşme. Düşmeyi tetikleyen olay balkondan veya başka bir yerden düşmüş ise kalp krizine bağlı olarak. Asıl ölüm nedeni kalp krizi.''

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun da bugün tarifeli uçakla Elazığ'a geleceği öğrenildi.


--------------------------------------------------------------------------------


'Babam intihar etmedi, pencereden düştü'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kayınbiraderi Yüksek Özdağ, babasının dün Tünceli'de intihar ettiği yönündeki haberleri yalanladı. Özdağ, "Babam intihar etmedi pencereden düştü." dedi. İzmit'te oturan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kayınpederi Ali Hıdır Özdağ'ın (82), 2 gün önce gittiği damadı Kılıçdaroğlu'nun Tunceli'de yaşayan kardeşi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu'nun evinde dün akşam pencereden atlayarak intihar ettiği iddia edildi. Ali Hıdır Özdağ'ın Kocaeli'nin Derince İlçesi'nin Yenikent Mahallesi'nde beraber oturduğu oğlu Yüksel Özdağ, babasının intihar etmediğini, pencereden düştüğünü iddia etti. Babasının yazları Tunceli'ye gittiğini belirten Özdağ, genel seçimlerde oyunu da orada kullanmak istediğini ve gerekli evrakları tamamlamak için gittiğini söyledi. Evin önünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Ödağ, "Babamın herhangi bir sorunu ve hastalığı yoktu. Sadece unutkanlık vardı. Babam yarın Tunceli'de defnedilecek." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Ocak'ta da kayınbiraderi Celal Özdağ'ı kaybetmişti.


'Ölen oğlunun üzüntüsünden intihar etmiş' iddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kayın babası Ali Hıdır Özdağ'ın, iki ay önce kanser nedeniyle ölen oğlunun üzüntüsüne dayanamadığı için intihar ettiği öğrenildi.

Ali Hıdır Özdağ, 23.50 sıralarında misafir olarak kaldığı evin odasını kilitleyerek, beş katlı binanın 3. katından aşağı atladı. Alt kattaki komşuların fark etmesi ile intihar ettiği anlaşılan Özdağ, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Moğoltay Mahallesi Demiroluk mevkiinde bulunan 5 katlı apartmanın 3'üncü katından atlayarak hayatına son veren 82 yaşındaki Ali Hıdır Özdağ, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bir hafta önce İzmit'ten Tunceli'ye gelerek Nazımiye ilçesindeki tapu işlerini halleden Özdağ, ilçedeki işlerini bitirdikten sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tunceli'de yaşayan ağabeyi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu'nun, Operatör Doktor Mehmet Karaman Caddesi'ndeki Kılıçdaroğlu Apartmanı'ndaki evinde kaldı. Kanser nedeniyle tedavi gören ve 28 Ocak tarihinde oğlu Celal Özdağ'ın hayatını kaybetmesinin ardından, Ali Hıdır Özdağ'ın bu duruma çok üzüldüğü ve oğlunun üzüntüsünden ötürü intihar ettiği belirtildi.
 




AA / CİHAN