(İHA) - Mersin 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nce alınan karar, Mersin ve Türkiye genelindeki radyo, televizyon, gazete ve internet sitelerine gönderildi. Söz konusu kararda; Mersin 1. Ceza Mahkemesi'nde olaylarla ilgili olarak kamu davası açıldığı ve yargılamanın sürdürüldüğüne dikkat çekilerek, aynı soruşturma kapsamında bir kısım şüphelilerin savunmalarının alınmadığı ve bu şüpheliler yönünde soruşturmanın tamamlanmadığı vurgulandı.
Basın Kanunu'nun 25. maddesine dayandırılan kararla birlikte Mersin'de yaklaşık 4 ay önce bir terörist cenazesinde çıkan olaylarda, bir emniyet müdür yardımcısının bıçakla yaralanması, biri emniyet müdür yardımcısı olmak üzere 2 polisin de darp edildiği saldırı anının, MOBESE kameralarına yansıdığı yönündeki haberlerle ilgili yayın yasağı konulduğu ifade edilirken, internet ortamında yayınlanan görüntülerin kaldırılması istendi.
20 Ekim tarihinde meydana gelen olayda; Tunceli'de güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölü ele geçirilen terörist Cemil Nayman'ın cenazesinin, Güneykent Mezarlığı'na götürülmesi sırasında cenazeye katılan bir grup güzergahta önlem alan emniyet güçlerine saldırmış, olayda Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Hikmet Bulak bıçakla ağır yaralanmıştı. Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün ile polis memuru Aydın Şahin de darp edilmişti. Yaralılardan Atayün ile Şahin, hastanede ilk günkü tedavilerinin ardından taburcu edilirken, Hikmet Bulak art arda geçirdiği ameliyatların ardından uzun bir süre tedavi gördükten sonra sağlığına kavuşabilmişti.