Afyonkarahisar'da ofisinde vurularak öldürülen avukat Hüseyin Burhan Hayran için Afyonkarahisar Adliyesi'nde tören düzenlendi.
 
Törene, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Anayasa Mahkemesi Üyesi Celal Mümtaz Akıncı, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Hava Meydan Komutanı Seyfullah Sönmez, Baro Başkanı Turgay Şahin, avukatlar, vatandaşlar ve Hayran'ın ailesi katıldı. Avukat Hayran'ın Türk bayrağına sarılı tabutu karanfillerle süslenirken, törende eşi Aysel Hayran ve çocukları Ayşenur ile Elif'in ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi.
 
Hüseyin Burhan Hayran'ın kardeşi Uğur Murat Hayran törende gözyaşları içerisinde yaptığı konuşmada, hem öğretmenlik hem avukatlık mesleğinde ağabeyinin meslektaşı olduğunu söyleyerek, "Allah'tan gelene gözümüz başımızın üstüne. Buna hiçbir şekilde karşı koyamıyoruz. Menfur bir saldırı sonucu öldürülmesi ailecek bizi yıktı, parçaladı. Hukukçu olarak bütün meslektaşlarımızın da bildiği gibi çok değerli bir hukukçuydu. Çok değerli bir insandı. Allah taksiratını affetsin. Onun bıraktığı bayrağı hem meslektaşı hem kardeşi olarak ben devam ettireceğim" dedi. 

Meslektaşlarının da birer konuşma yaptığı törende, Hayran'ın özgeçmişi kendi kaleminden okunurken tören alanında bulunanlar gözyaşlarına hakim olamadı. Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, törende yaptığı konuşmada, "Şunu çok iyi biliyoruz ki yüce yaratan böyle kutsal bir vazifeyi ifa ederken hayatını kaybedenlere cennetini vaat ediyor. Biz kendisini cennetle müjdelenmiş olarak görüyoruz. Böyle acı olayların ilimizde, ülkemizde yaşanmamasını temenni ediyorum" diye konuştu.
 
Baro Başkanı Turgay Şahin ise, bilge ve güzel insan avukat Burhan Hayran'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu:
 
"Duygularımızı ifade etmekten aciziz. Kelimelerin yetersiz kaldığı noktadayız. Böylesine alçakça bir cinayete, gözü dönmüş bir caninin katliamına karşı nefret de var. Yıllardır adeta geliyorum diyen bir cinayetin zeminini hazırlayanlara karşı kırgınlık, yıllardır avukatın maruz kaldığı şiddeti görmezden gelen, ciddiye almayan hukuka karşı derin bir kırgınlık var. Temel insan haklarından olan savunma hakkı da katledildi. Bundan sonra insanlar kendilerini savunacak olan avukat bulmakta, savunma mesleğinin
 
mensupları da inansalar bile bir hakkın savunmasında zorlanacak. İki kere düşünecek. Dün Burhan ağabeyimizi ve savunma hakkını birlikte katledenler, bugün savunmalarını yapmak için yine bir avukata muhtaçlar. Dün içlerine ateş düşmüş, canlarından bir parçayı kaybetmiş avukatlar bağırlarına taş basıp, o canilerin savunmasında kanuni bir zorunluluk gereği bulunmak zorunda."
 
Konuşmaların ardından yapılan dua ile Hayran'a Allah'tan rahmet dilendi. Hayran'ın cenazesi, daha sonra sevenlerinin omuzlarında cenaze namazı için İmaret Camii'ne götürüldü. - İHA



Merhuma Allah'tan rahmet,
yakınlarına, dost ve arkadaşları ile
tüm meslektaşlarına başsağlığı dileriz.
hukukihaber.net