Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan Windows 8, tablet, dizüstü ve disktop bilgisayarlara yüklenebiliyor. Vatan gazetesinin haberine göre, Microsoft’un yepyeni bir kullanıcı deneyimi yaşatmak üzerine tasarlanmış olan işletim sistemi Windows 8’in ön izleme sürümü, Barcelona’da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi’nde kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Hem tablet, hem dizüstü hem de desktop bilgisayarlara yüklenebilen dokunmatik sistem kullanıcının tek bir dokunuşla çeşitli aplikasyonlara giriş/çıkış yapmasını sağlıyor.

Bu yeni teknolojiyi, çok sayıda teknoloji uzmanı Windows 8’i ‘Geleceğin sistemi’ olarak yorumlarken, uluslararası teknoloji yayınları da, ‘PC çağı sona eriyor”, ‘Desktop öldü’ başlıklarıyla karşıladı. Tüm bunların yanı sıra, yeni ürünü Microsoft’u, Apple’ın en büyük rakiplerinden biri yaptı.

Mobil Dünya Kongresi’nde Windows 8’in ön izleme sürümünün duyurulduğu basın toplantısında konuşan Windows ve Windows Live Bölümleri Başkanı Steven Sinofsky, kullanıcıların bilgisayarlarıyla olan etkileşimlerini ve ihtiyaçlarını yeniden düşünerek Windows 8’i geliştirdiklerine dikkat çekerek, “Windows 8’in yüklü olduğu donanım ister tablet, ister dizüstü ya da hepsi bir arada bilgisayar olsun her şeyi o cihazın doğal bir parçasıymış hissi yaratabilmek için yeniden tasarladık. Son kullanıcıların deneyimleyebilecekleri bu sürüm ile kullanılan donanımın performasından sonuna kadar yararlanabilme imkanı sağlıyoruz” dedi.

Dünyanın en popüler işletim sisteminin yeni versiyonunu, son kullanıcılar http://preview.windows.com adresi üzerinden yükleyerek piyasaya sunulmadan önce test edebilecek.

Sayısız teknoloji yayınında yer verilen ürüne hakkında Wired dergisi web sitesinde yayınlanan haberde, “Desktop öldü. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bilgisayar dünyasının yeni açılımlarını izlemek oldukça ilginç olacak. Ve şu da bir gerçek ki, Microsoft, desktop arayüzünü sonlandırmaya Apple’dan en az bir adım daha yakın” yorumu yapıldı.

Boy Genious Report ise şöyle yazdı: “Artık PC’den sonraki bir döneme giriyoruz. Odak noktası, daha yeni, akıllı ve işlevsel bir PC. Bu geleceğin bilgisayar dünyası.”




Habertürk