Özellikle marka patenti, hukuk ve icra davalarında emsal davalar kazanan Demir, hobi olarak başladığı yağlı boya resim çalışmalarına ağırlık vererek güzel tabloların altına imza atıyor. Demir, hobi olarak başladığı ve profesyonel olarak yaptığı resimleri Adliye Sarayı'nda meslektaşlarının beğenisine sundu.

Avukatlığın yanı sıra Türk Eğitim Vakfı, Kadın Adaylarını Destekleme Derneği Yönetim Kurulu, Ege Genç İşadamları Derneği ve Hukuk Komisyonu üyeliği yaparak sosyal alanda çalışmalar yapan Serap Demir, yoğun geçen dava stresini resim yaparak atıyor. Önceleri hobi olarak başladığı resim tutkusunu profesyonel hocalardan ders alarak geliştiren Demir, boş vakitlerini resim yaparak geçirdiğini söyledi. Özellikle hafta sonu resim çalışmalarına ağırlık verdiğini ve bunun bir sabır işi olduğunu belirten Avukat Serap Demir, "Resim yaparken motivasyonumu geliştirdim. Bazen bir resmi yaparken günlerce uğraşıyorum. Günlerce uğraş verdiğim bir resim bana sabrımın gelişmesini öğretti. Resim yaptıktan sonra hayata daha olumlu ve yapıcı bakıyorum" dedi.

Yaptığı yağlı boya resimlerle hukuk bürosunu süsleyen Avukat Serap Demir'in çok sayıda resim tablosu bulunuyor. Resimlerinin bir bölümünü Adliye Sarayı'nda sergileyen ve meslektaşlarından olumlu tepki alan Serap Demir, şöyle konuştu: "Bir çok arkadaşım bana övgüler yağdırdı. Bu da bana bir motivasyon oldu. Özellikle etkilendiğim doğa resimlerini tabloya taşıyorum. Resim yapmak beni rahatlatıyor ve mutlu ediyor. Sanata ve sanatçının emeğini resim yaptıktan sonra daha iyi anladım."