Kendisini savcı olarak tanıtan bir kişi, İstanbul’da Şişli ve Gaziosmanpaşa, İzmir’de de Çiğli kaymakamlıklarına giderek görüşme yaptı. Kaymakamların güveni kazanıp dövize ihtiyacı olduğunu söyleyen dolandırıcı, 3 kaymakamı ve döviz bürolarını çarptı

AKILLARA durgunluk veren dolandırıcılık olayının sonuncusu, bir hafta önce İstanbul Gaziosmanpaşa’da yaşandı. İddiaya göre Kaymakamlığa giden kimliği belirsiz dolandırıcı, kendisini savcı olarak tanıtıp adının da Bekir Selametoğlu olduğunu söyledi. Görüşme isteği Kaymakam Seddar Yavuz tarafından kabul edildi. Kaymakam ile bir süre sohbet eden sahte savcı, döviz alması gerektiğini söyleyerek müsaade istedi. Kaymakam, savcı sandığı kişinin yanına koruma polisi verip makam aracını tahsis etti ve yardımcı olmasını istedi.

ÖNCE GÜVEN SAĞLIYOR
Sahte savcıyı tanıdık bir döviz bürosuna götüren koruma polisi, Kaymakam Bey’in tanıdığı kişiye yardımcı olmalarını rica etti. Sahte savcı döviz bürosundan 8 bin 300 Euro ile 1400 dolar para aldı. İşyeri sahipleri, kaymakamın tanıdığı olması nedeniyle döviz karşılığı parayı istemedi. Dışarıya çıkan dolandırıcı, koruma polisine lojmanının çok yakında olduğunu belirterek, söylediği adresten kendisine 20 bin TL para vereceklerini hatırlattı ve “Ben kaymakam beyin yanına gidiyorum. Parayı dövizciye verip oraya gelirsin” dedi. Koruma, verilen adresten eli boş dönerken, dolandırıcı da taksiye atlayıp izini kaybettirdi.

Olayın ardından benzer yöntemleri araştıran polis, Şişli ve İzmir Çiğli Kaymakamı’nın da aynı şekilde dolandırıldığını tespit etti. Polis şimdi 50-55 yaşlarındaki bu şahsı arıyor.



Muharrem ÇAĞLAR / AHT