Hükümlüler de duyarsız kalmadı

Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görevi başında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın adını taşıyacak caminin yapımına başlandı. Temeli törenle atılan cami inşaatında, savcının şehit edilmesine duyarsız kalmayan açık cezaevindeki hükümlüler çalışmak için seferber oldu. Cami inşaatı konusunda deneyimli olan Ankara’da cezaevi hükümlüsü Ali Çiçek de kendi talebiyle Adana’ya sevk edilerek savcının anısına yaptırılan inşaatta çalışmaya başladı.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın öncülüğünde 2 hafta önce yapımına başlanan ve Çağlayan Adliyesi’ndeki makam odasında 31 Mart’ta teröristlerce rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın adını taşıyacak caminin temel atma törenine Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Jandarma Alay Komutanı Ünsal Bulut, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, Adana Adliyesi’nde görev yapan Cumhuriyet savcıları ile Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan hükümlüler ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Başsavcı Ali Yeldan, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın adını, yeni yapılacak camiye vererek yaşatmaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarını söyledi. Hükümlüler ile hayırsever vatandaşın örnek bir dayanışma ve yardımlaşma gösterdiklerini belirten Başsavcı Yeldan, “Hem buradaki ihtiyaçları karşılamak hem de şehidimizin anısını yaşatmak amacıyla çıktığımız bu yolda herkes bizlere yardımcı oldu. Ben emeği geçen, bu işlerimize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Vali Mustafa Büyük de, emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Güzel bir proje hazırlanmış. Başsavcımızın şahsında caminin yapılmasına destek olan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Burada hükümlü olan arkadaşlarımız da bu tür güzel hizmeti ortaya çıkarmak noktasında yarışıyorlar. Hiçbir karşılık beklemeden camiye verdikleri emek nedeniyle kendilerini gönülden kutluyorum. Yapılan camiye şehit savcımızın adının verilmesi ruhunu şad edecektir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, şehit savcı için Kur-an okutuldu. Daha sonra açılışı katılan davetliler, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın adını taşıyacak caminin temeline ilk harcı döktü.

HÜKÜMLÜLER KARŞILIK BEKLEMEDEN CAMİDE ÇALIŞIYOR
Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan yaklaşık 50 hükümlü. Adana Kürkçüler cezaevi yerleşkesinde yapılan cami inşaatının tüm işçiliğini gönüllü olarak üstlendi. Beton işlerinden sıvaya, duvar işçiliğinden boyasına kadar tüm yapım aşamalarında görev alacak hükümlüler, şehit Savcı Kiraz’ın adının yaşaması anısına seferber oldu. Savcının şehit edilmesine duyarsız kalmayan hükümlüler,  hiçbir ücret almadan cami inşaatına emek veriyor. 


SAVCI İÇİN CAMİ YAPILACAĞINI ÖĞRENDİ, ANKARA'DAN SEVKİNİ İSTEDİ
Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda cami yapılacağını öğrenen Ankara Açık Ceza İnfaz kurumu hükümlüsü olan ve cami inşaatı konusunda deneyimi bulunan Ali Çiçek, bu hayra katkıda bulunabilmek için Ankara’dan Adana’ya sevk edilmesini istedi. Onay verilmesi üzerine ailesini Ankara’da bırakıp Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edilen Çiçek, cami inşaatında hükümlülerden sorumlu olarak çalışmaya başladı. Hükümlülerden oluşan inşaat ekibinin başında bulunan Ali Çiçek, diğer hükümlüler gibi herhangi bir maddi karşılık beklemeden onlara öncülük edip, cami inşaatının nasıl yapılacağı konusunda yönlendirmelerde bulunuyor, birlikte harç karıp beton döküyor. 
Caminin önümüzdeki Ramazan Bayramı’na kadar tamamlanması tahmin ediliyor.