İsmail AKTAŞ

İSTANBUL - Serdar Turgut, 24 Ekim 2009’da yayımlanan “PKK teröristi olmadığıma pişmanım” başlıklı yazısında, Rojin hakkında, “Bir hücre oluşturup, şehri basıp Rojin’i dağa kaldırıverirdim olur biterdi... Düşünsenize, yıllarca dağda keyif hayatı süreceğim, dağa kaldırıp seks kölem haline getirdiğim Rojin ile yaşayacağım..." demişti.
Davayla ilgili gazetecilere bilgi veren Rojin'in avukatı Mücteba Kılıç, davaya konu olan yazının çok çirkin olduğunu belirterek, "Serdar Turgut’un avukatı Emel Karaca duruşmada, konunun kamu yararına olduğunu ve yazının halkı aydınlatma amacı taşıdığını belirtti. Serdar Turgut’un yazılarının mizahi bir içerikte olduğunu belirterek Hıncal Uluç’un yazılarını ve Ayşe Arman’ın röportajlarını örnek göstererek, normal bir yazı olduğunu lanse etmek istediler" dedi. Müçteba Kılıç, “Ceza davamız ise 30 Mart 2010 tarihinde görülecek. Basın konseyinin bildiğim kadarıyla Serdar Turgut’u uyarma cezası söz konusu. Biz de hukuksal açıdan gerekenleri yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Rojin'in menajeri Tülay Özçelik ise "Açıkçası konu son derece çirkin. Söylenecek çok da bir şey yok. Rojin bu konuyla alakalı çok fazla gündeme gelmek istemiyor. Çünkü bir kadın olarak gururu son derece incindi" dedi. (dha)