Atalay Filiz'in 2014'te İstanbul Hadımköy'de kiraladığı depoda polis ekipleri inceleme yaptı. İstanbul’dan otobüsle Pazar günü İzmir’e giden Filiz’in girdiği internet kafede 4 saat kaldığı ve internetten ev arkadaşı aradığı öğrenildi. Yanındaki not kağıdına çok sayıda isim ve telefon yazan Filiz’in telefonla görüştüğü bir üniversite öğrencisinin yanında 2 gün kaldığı anlaşıldı. Filiz’in evden ayrılmasının ardından yanında kalan kişinin katil zanlısı olduğunu öğrenen öğrenci, Buca’da polis merkezine gidip ifade verdi. Öğrencinin ifadesinde "Bir valiz ve iki okul çantasıyla eve geldi. İki gün kaldı. Fazla konuşmadık. 31 Mayıs sabahı saat 08.00’de evden ayrıldı. Giderken de bana 'İş için Bodrum’a gidiyorum. İş bulamazsam yine buraya döneceğim o zaman seni ararım’ dedi. Onun aranan biri olduğunu sonradan öğrendim" dediği öğrenildi.Öte yandan zanlının en son bu sabah saatlerinde Çeşme'de görüldüğü belirtilerek Yunan adalarına kaçma şüphesi olduğu ifade edildi. Zanlıyı görenlerin 0 212 214 40 30 numarasını aramaları istendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Fatma Kayıkçı'nın öldürülmesi olayıyla ilgili yürüttüğü soruşturma çerçevesinde güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek, zanlı Atalay Filiz'in olaydan sonra Kaynarca'ya minibüs ve otobüs kullanarak ulaştığını tespit etti. 

Şüphelinin İzmir'de görüldüğü ihbarı üzerine, ekipler bu kentte zanlının görüldüğü market ve internet kafedeki güvenlik kameralarını da inceledi. Son olarak 29 Mayıs'ta İzmir'de görüldüğü iddia edilen şüphelinin günlük kiralık evlerde kalma ihtimali değerlendiriliyor.