ANKARA – Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Denizli, Muğla ve Aydın'ın iç kesimleri, Kırklareli'nin Demirköy ve Kıyıköy ilçeleri ile öğle saatlerinden itibaren Ardahan, Kars, Antalya'nın Alanya, Manavgat, İbradı, Akseki, Gazipaşa, Gündoğmuş, Finike ve Kumluca ilçeleri, öğle saatlerinden sonra Bolu, Karabük, Eskişehir ve Çankırı'nın kuzey çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Güneydoğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ile zamanla İç Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Yüksek sıcaklık uyarısı

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:
İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (33)
ANKARA: Parçalı ve az bulutlu (37)
İZMİR: Az bulutlu ve açık (35)
ADANA: Az bulutlu ve açık (35)
ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Alanya, Manavgat, İbradı, Akseki, Gazipaşa, Finike, Gündoğmuş, Kumluca ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (31)
SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu (30)
ERZURUM: Parçalı bulutlu (32)
VAN: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (28)
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (43)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyinin parçalı bulutlu, Kırklareli'nin Demirköy ve Kıyıköy ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu, Denizli ile Muğla ve Aydın'ın iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla batısının parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Antalya'nın Alanya, Manavgat, İbradı, Akseki, Gazipaşa, Finike, Gündoğmuş, Kumluca ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ve Çankırı'nın kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.
BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu ve Karabük çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.


Anka