Kadın ve aile bireylerine karşı şiddeti önlemek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca hazırlanan yasa taslağına son biçimi verilmeden önce, Bakan Fatma Şahin muhalefet partilerindeki kadın milletvekillerinin önerilerini dinledi. Şahin yurtdışında oldukları için BDP'li milletvekilleri ile görüşmedi. Şahin, parlamento desteğini çok önemsediklerini belirtti.
 
Görüşmede taslaktaki eksikliklere dikkat çektiklerini belirten CHP'li Emine Tarhan, koruma altındaki kadınların da yaşamlarını yitirdiklerini vurguladıklarını, onları korumakla yükümlü olanlara da yaptırım uygulanmasını istediklerini ifade etti. 

Tekliflerin değerlendirilerek bir hafta içinde takibinin yapılacağını söyleyen Bakan Şahin, şu ana kadar 55 kurumdan alınan önerilerin değerlendirildiğini ve taslağa yeni unsurlar eklendiğini dile getirdi. Şahin'in verdiği bilgiye taslakta şunlar yer alıyor:

- Şiddet uygulayanın zorunlu psikolojik tedavi görmesi sağlanacak.
- Alkol bağımlılığı varsa hastaneye yatırılacak.
- Şiddet uygulayanlar eğitim programlarına alınacak, meslek edindirme kurslarına gönderilecek ve kamu hizmetlerinde çalıştırılacak.
- Şiddet gören kadına sığınma yeri sağlanacak.
- Maddi yardım yapılacak.
- Ev, iş yeri ve kimlik bilgileri değiştirilecek.




Cnn Türk