İZMİR Büyükşehir Belediyesi 286 itfaiye eri alımı yapacağını açıkladı. İşe alım duyuruları İçişleri Bakanlığı ve Büyükşehir Belediye’sinin internet siteleri ile yerel ve ulusal gazetelerden kamuya ilan edildi. 2011 yılı itibariyle 4-28 Kasım tarihleri arasında itfaiye eri adaylarına yönelik sözlü sınav ile dayanıklılık testi tamamlanarak, sonuçlar 2 Aralık’ta taraflara duyuruldu. Sonrasında kazanan adaylara tebligat yapılarak belgeleriyle belediyeye başvurmaları istendi. Kazanan adaylar işe başlayacakları günü heyecanla beklerken, İzmir Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü’nden 17 Kasım tarihinde Büyükşehir Belediyesi’ne bir yazı ulaştırıldı. Bu yazıya göre;  yapılan şikayet üzerine Danıştay 12. Dairesi, İçişleri Bakanlığı aleyhine açılan bir davada Belediye itfaiye Yönetmeliği’nin yazılı ve sözlü sınavla ilgili 16. maddesinin pek çok maddelerinin yürütmesini durdurdu. 
Sınavı kazanan adaylar ortada kaldı 
İşe alındıkları için okullarını, işlerini bırakan hatta evlenme hazırlıklarına başlayan adaylar bile var. Bir kurumdan memuriyete hak kazandıkları için, başka memuriyetlere de başvuramayan adaylar Haklarını savunmak için ne yapacaklarını araştıran adaylar, dava açmaya hazırlanıyor. STAR’ın görüştüğü bazı adaylar, Bakanlığlın atama yapılmasında sorun olmadığını bildirmesine rağmen, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dava sonucunu beklediğini belirterek, “Sakarya ve Diyarbakır Belediyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 60 belediye alım yapmasına rağmen, bir tek İzmir bunu gerçekleştiremedi” dediler. Öte yandan, bazı adaylarla görüşen Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu’nun “Bize kalsa bugün işe başlatırız” dediği kaydedildi. GÖKÇE KIRTILOĞLU 
Bakan Ertuğrul Günay’dan yardım istediler 
KONAK Belediyesi tarafından açılan Neşe ve Karikatür Müzesi’nin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’la da görüşme fırsatı yakalayan itfaiye eri adayları, açılan dava sonrası İçişleri Bakanlığı’ndan belediyeye gelen “İşe alıma engel teşkil eden bir durum olmadığı’na dair yazıya rağmen hala beklemede olduklarını söylediler. Bakan Ertuğrul Günay,  sınav iptal durumunu ilk defa duyduğunu, bu nedenle herhangi bir kanaat veya sonuç bildiremeyeceğini; fakat konuyu inceledikten sonra ilgilenip yardımcı olacaklarını söyledi. Bu arada, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay da adaylarla yakından ilgilenerek, görüşmek için AK Parti İl Başkanlığı’na gelmelerini, bu işin arkasını bırakmamalarını istedi.(Star)