El Nino nedeniyle, önümüzdeki kış dünyanın kuzey bölgelerinde rekor düzeyde kar yağışının görüleceği, özellikle ocak ve şubat ayında dondurucu soğukların yaşanacağı tamin ediliyor.

EN SON 1997-1998'DE YAŞANDI
 
ABD'nin Ulusal Okyanus ve Atmosfer Ajansı, okyanus sularının ısınmasına bakılarak yapılan kıyıslamada en son 1997-1998 yıllarında görülen 'Süper El Nino'nun benzerinin önümüzdeki kış aylarında yaşanacağı uyarısı yapıldı.
Öte yandan suların ısınmasıyla El Nino'nun kutuplardaki bazı buzulları erittiği, eriyen parçaların kutup rüzgârının da etkisiyle dünyanın diğer bölgelerinde sel ve benzeri felaketlere yol açabileceği öngörüldü.

TÜRKİYE'YE SEL UYARISI
 
İngiliz Meteoroloji uzmanları bu yıl ABD ve Avrupa'nın kuzeyinde aşırı soğukların etkili olacağını bildirdi. ABD'nin güneyi ve Güney Avrupa ülkeleri ile aralarında Türkeye'nin de bulunduğu Akdeniz ülkelerinde ise daha ılık ancak fırtına, kasırga , hortum gibi doğa olaylarının ve sel felaketlerinin daha sık gerçekleşeceği 'ıslak' bir kış mevsimi yaşanacak. Süper El Nino son 30 yılda 1982 ve 1997'de olmak üzere iki kez etkili olmuştu.