Arkadaşları için İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 40 kişilik minibüs şoförü ise saatlerce bekledi. Şoförler, arkadaşlarını karakola çektiren hakimden olacaklarını söyledi.
Edremit ile Burhaniye arası ve şehir içi yolcu taşımacılığı yapan Sahil Birlik Kooperatifi'ne ait minibüslerin peronunun önüne bir kişi otomobilini park etti. Şoförler, orasının minibüslerin manevra yeri olduğunu söyleyerek kaldırmasını istemesiyle başlayan tartışma, karakolda son buldu.

Söz konusu kişinin, hakim olduğunu söyleyerek aracını bulunduğu yerden kaldırmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söylemesi üzerine alevlenen tartışma üzerine polis çağıran İstanbul Bakırköy 3. Çocuk Mahkemesi Hakimi Ali Vedat Güneş, 10 kişiden şikayetçi oldu. Polisler de dokuzu minibüs şoförü ve  14 yaşında bir çocuk olmak üzere toplam 10 kişiyi gözaltına aldı.
Burhaniye Şoförler Odası İkinci Başkanı Şenol Kılcı, arkadaşlarına haksızlık yapıldığını söyledi. Kendilerinin de hakimden şikayetçi olacaklarını belirten Kılcı, "Ortada herhangi bir darp olayı yok. Arkadaşlarımız mağdur olmuştur. Haksızlığın giderilmesini istiyoruz. Hakim olduğunu söyleyebilirdi." dedi.

Gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılması için Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde yaklaşık 8 saat bekleyen 40 şoförün çabası ise sonuç vermedi. Gözaltına alınan 10 kişinin, adliyeye sevk edileceği bildirildi.




Star