Çalışma ve Sosyal Bakanı Ömer Dinçer, TBMM Genel Kurulu'nda dün gece Torba Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Taşeron firmaların, işçilerin hak ve güvenceleriyle ilgili gerekli hassasiyeti göstermediğini ifade eden Bakan Dinçer, "Hem hükümet olarak hem de bakanlık olarak işçilerimizin hak ve güvencelerini teminat altına alacak çalışmayı yapmak zorundayız. Bu açıdan, ben, özel bir ekip kurdum" dedi.

Taşeron firmaların bu alanda yaptıkları varsa istismarlar, o istismarları çözecek yeni bir model üzerinde hazırlık yaptıklarına dikkat çeken Bakan Dinçer, şöyle dedi:
"Her şeyden önemlisi, sizler de biliyorsunuz, bu istismarın ana kaynaklarından birisi, taşeron firmasında çalışanların kıdem tazminatlarıyla alakalı hususlardır. 2010 yılı rakamları henüz elimizde değil ama 2009 yılında 2,5 milyon insan işini değiştirdi, başka bir işe geçti veya işinden oldu, çıkarıldı veya kendisini ayrıldı ama bunların sadece yüzde 8'i kıdem tazminatı alabildi. Bu açıdan bakıldığında, bu sorunla ilgili daha sağlam, daha kalıcı, işçilerimizin güvencelerini de teminat altına alacak bir hazırlık yapıyoruz."


ANKA